BU PARKLARA SOSYAL TESiS ŞART

İlçemiz İnegöl’de bir çok yeşil park alanı bulunurken, bu park alanlarından sadece ikisi işlevini başarı ile gerçekleştiriyor. Diğer yeşil park alanları ise, sosyal tesis bulunmadığı için vatandaşların uğramadığı mekanlar olarak anılıyor.

Yayınlama: 26.06.2019
800
A+
A-

HİKMET ŞAHİN KÜLTÜR PARKI

İnegöl Belediyesi tarafından 300.000(m2) alana projelendirilip, 1998 yılında temeli atılan, içerisinde; 14 değişik türde 2400 adet ağaç, lunapark, fuar merkezi, suni göl, amfitiyatro, çocuk trafik eğitim pisti, spor alanı, restoran ve çay bahçelerini barındıran Hikmet Şahin Kültür Parkı, sadece ilçe merkezindeki vatandaşların değil, kırsal mahallelerdeki vatandaşların da yaz aylarında uğrak mekanı olmaya devam ediyor.

 






İlçe vatandaşlarının yaz aylarındaki bunaltıcı sıcaklığından dolayı gece ve gündüz olmak üzere akın ettikleri İnegöl’deki yegane park olan Hikmet Şahin Kültür Parkı, bu kapsamda ilçemizde bulunan diğer yeşil alan parklarına göre vatandaşların en çok kullandığı park olarak dikkat çekiyor.

 

BOTANİK PARK

Mobilya sanayinde konuşlandırılan Botanik Park; içerisinde 85 türde dikilen otsu ve odunsu bitkileri, süs havuzu, kafeteryası, kameriyeleri, kum havuzu, çocuk oyun grupları ve  dinlenme grupları ile vatandaşın hizmetine sunuldu.

 

Botanik park alan nedeni ile Hikmet Şahin Kültür Parkı kadar yoğun insan kalabalığını ağırlayamasa da, bir çok vatandaşın uğrak mekanı durumunda. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaş, Botanik Park içerisinde sosyal tesislerin arttırılması ile daha fazla insanın oraya akın edeceğini düşünüyor.

 

DİĞER PARKLARIN KURLLANIRLIĞI

Şehrimizin diğer büyük parkları ise Hikmet Şahin Kültür Parkı ve Botanik Park gibi insanların sürekli gidebildiği parklar arasında yer almıyor.

 

İnegöl Belediyesi tarafından 3 milyon 300 bin TL bedelle rehabilite edilip, doğal yaşam alanına dönüştürülerek vatandaşın hizmetine açılan, ardından dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin sosyal tesis kazandırılması için söz verilen mesire alanı, yeşil alan parkları arasında yerini alırken, buraya sosyal tesis kazandırılmaması nedeni ile vatandaşın bu alanı kullanmamasına neden oldu.

 

Bölgede sosyal tesislerin olmamasının yanı sıra, ışıklandırma yetersizliğinden dolayı vatandaşlar bu bölgede fazla vakit geçirmiyor. Karanlığın ardından bölge, özellikle gençlerin içki mekanı oluyor.

 

ŞEHİR PARKI

İnegöl Belediyesi tarafından, Özdilek AVM ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında yapılan; İnegöl Şehir Parkı, görkemli açılış töreni ile vatandaşın hizmetine sunuldu. 40.000 m2’lik proje uygulama alanında; 6 yaş üzeri kullanıcılar için 200 m2’lik kauçuk zeminli fitnes alanı, ağaçlandırılmış, çimlendirilmiş ve otomatik sulama tesisatı döşenmiş 33.000 m2’lik yeşil alan, çim zemin kaplamalı 600 m2 alana sahip serbest oyun alanı ve açık hava sergi alanı sahası yapıldı. Ayrıca 4 adet üstü kapalı oturma- dinlenme alanı, yürüyüş yolu, biri 3.250 m2 ve diğeri de 1.100 m2’lik alana sahip olan iki ayrı meydan oluşturuldu. Yine bu alanda 315 m2 su gösterili ve gece renkli ışık gösterisi olan süs havuzu, 32 m uzunluğunda motorlu bayrak direği, 4 kurnalı mermer kaplamalı bir adet modern çeşme ve yürüyüş yolunun sağında ve solunda bulunan oturma alanları bulunmakta.

 

Şehir Parkı 2014 yılında görkemli açılış töreni ile vatandaşın hizmetine açılmıştı. Gelinen süreçte bu bölgede de sosyal tesisin olmayışı, şehir parkının kullanırlığını azalttı. Bir çok noktada yeşil alan parkı bulunan ilçemizde, sosyal tesislerin bulunmadığı bölgelere vatandaşların ilgisi her geçen gün azalırken, parkların işlevini arttırmak ve vatandaşların ilgisini kazanmak adın açıklamalarda bulunan vatandaşlar, bu bölgelere sosyal tesislerin kurulmasını beklediklerini ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş