Canımızı zor kurtardık

İnegöl’e bağlı kırsal mahallelerde hayvan otlatırken aniden doluya yakalanan çiftçi ve eşi, canlarını zor kurtardıklarını ifade etti.

Yayınlama: 23.06.2020
3.380
A+
A-

İnegöl’de yetiştiricilik yapan Necmettin Esentürk (52) ve eşi Ayşe Esenytürk (52), hayvanlarını otlatırken aniden başlayan dolu yağışı ile canlarını zor kurtardıklarını ifade etti.

 

Sağanak yağış, dolu ve fırtınanın aniden bastırdığını ifade eden Necmettin esen, şu ifadeleri kullandı:






 

“Dün akşamüstüydü. Eşimde yanıma geldi bana çay getirmişti. Kurşunlu tarafından çok siyah bir bulut geliyordu. Eşim dolunun geldiğini söyledi hatta gidelim dedi ama ben hayvanlar biraz daha otlasın dedim. Buradan içeri hayvanları zor kapattık. Eşim burada dışarıda kaldı arabanın içinde ben diğer tarafta kaldım birbirimizle konuşamadık bile. Sağanak yağış, dolu, fırtına hepsini birden geldi. Buralardan dereler aktı. Rabbim işini biliyor. Rabbimden gelene amenna”

 

Bir dakika ile canlarını zor kurtardıklarını belirten Esentürk, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

 

“Öyle bir geldi ki biz bir dakika ile canımızı zor kurtardık. Hayvanlarımızı zor kurtardık. Ufak kuzularımız vardı onları da gezdiriyorduk. İyi ki de gelmişiz. Yarım dakika gelmesek belki de kuzularımızdan, koyunlarımızdan telef verecektik. Kendimize belki de bir şey olacaktı. Dolunun yağış şeklini anlatmakla olmaz, yaşamak lazım”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş