Çiftçi Armut hasadını bekliyor

İnegöl’e bağlı köyler meyve üreten çiftçiler Kiraz hasadında hayal kırıklığına uğrarken, Şeftali’de yüzleri güldü. İnegöllü çiftçiler şimdi ise önümüzde ki hafta başlayacak olan Armut hasadını bekliyor.

Yayınlama: 18.07.2018
1.176
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda İnegöl’e bağlı köylerde başlayan Kiraz hasadı neredeyse tüm çiftçiyi hayal kırıklığına uğratırken, bazı çiftçiler zarar edeceğinden dolayı ağaçlarda ki kirazları toplamadı. Kimi çiftçi ise topladığı Kiraz’dan para kazanamayınca Kiraz’ı satmak yerine çöp konteynırına döktü.

 

Kiraz hasadının hemen ardından başlayan Şeftali hasadı ise çiftçinin yüzünü güldürdü. Üretici,satıcı ve tüketici Şeftali’de gülerken, Şeftali’nin fiyatı 2-2.5 TL arasında değişiyor. İç piyasaya ürün yetiştirmeye çalışan İnegöllü çiftçiler, iç piyasada ki satışların yüksek olması nedeniyle ihracatı bekletiyor.






 

Şeftali hasadında sona gelinirken İnegöl’lü çiftçiler şimdide önümüzdeki hafta başlayacak olan Armut hasadını bekliyor. Geçtiğimiz yıl bin ton armut hedefini yakalayan çiftçiler bu sene bin 500 ton Armut bekliyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “Kiraz hasadında maalesef umduğumuzu alamadık. Ancak Şeftali hasadı ile birlikte umudumuz arttı. Şuan için iç piyasaya mal yetiştirmekte zorlanıyor. İnegöl’de şuanda 2 bin ton armut üretimi tamamlandı. Hasadın yaklaşık %70’i bitmiş durumda. Markalaşma yolunda emin adımlar ile ilerleyen İnegöl Şeftalisi bu yıl hem çiftçiyi,hem pazarcıyı, hem de tüketiciyi sevindirdi. Şimdi bizler Cuma-Cumartesi günleri başlayacağını tahmin ettiğimiz Armut hasadını bekliyoruz. Armut’ta da geçen yıl bin ton üretim yapılmıştı bu yıl hedefimiz bin 500 ton. Çiftçi umutlu, inşallah bu sezonu dolu dolu geçireceğiz. Üreticisiyle,tüketicisiyle,pazarcısıyla inşallah Armut’ta da yüzümüz gülecektir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş