DAMLA GöNüLLüLERi AKÇA’YI ZiYARET ETTi

Damla Projesi gönüllüsü öğrenciler, geçtiğimiz gün İnegöl Kaymakamı Ali Akça’yı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 27.09.2017
601
A+
A-

Ziyarette konuşan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Türkiye’nin değişik yerlerinden üniversite okuyan gençlerimiz Damla Projesi kapsamında bir araya geliyorlar. Türkiye’de 40 yerde süren bir proje ve ilçe olarak sadece bizde uygulanıyor. Bu öğrenciler birbirlerini tanımayan gençler, sadece bu projede buluşuyorlar. Köylerimizde yaşlılarımı ziyaret ediyorlar, ortak mekânlarımızın, mezarlıklarımızın, camilerimizin bakım, onarım ve temizliğini yapıyorlar. Yaşlılarımızla sohbet edip dertlerini dinliyorlar, geçmişe dair deneyimlerini paylaşıyorlar. Onların evlerini elden geçiriyorlar. Bunun yanında köy çocuklarımızla köy okullarımızda zaman geçirip değişik etkinlikler yapıyorlar. Sevgi evlerini, huzurevlerini ziyaret edip onlarla zaman geçiriyorlar. Proje kapsamında mümkün olduğunca halkla bir arada olmaya çalışıyorlar. Diğer 40 yerdeki proje de bu formatta yapılıyor. Proje koordinatörü arkadaşlarımız projeyi yürütüyorlar, biz onlara rehberlik yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ 
Proje koordinatörlerinden Asiye Kurtbaş, “Biz 20 gönüllü genç Türkiye’nin farklı yerlerinde üniversite okuyoruz. Hepimiz gelip İnegöl’de toplandık. Bu proje tüm Türkiye’de gerçekleşiyor. Hakkâri’de, Ardahan’da, Kars’ta, Artvin’de, İzmir’de, Mersin’de Türkiye’nin birçok yerinde faaliyetlerimizi yapıyoruz. Amacımız, unuttuğumuz insanlığımızın, Rabbimizin bize verdiği duygu, düşünce, merhamet, sevgi, samimiyeti tekrar hatırlamak ve hatırlatmaktır. İyilik kelimesi sözlükte veya kitaplarda geçiyor ama iyiliğin gerçekten bir başkasına yapmadığımız zaman kelime anlamını tam olarak aksettiremiyoruz. Biz bunu tekrar hatırlayalım, hatırlatalım istiyoruz. Hepimiz lisans öğrencisiyiz, kitaplardan öğrendiğimiz teorik bilgiler yerine hayatın bilgilerini öğrenelim, yaptığımız işlerle ilmimizin zekâtını verelim, merhameti gönülden inşa edelim istiyoruz. Projemizde uluslararası arkadaşlarımız da var. Din, dil, ırk ayrımı asla yok. Van’da Malezyalı arkadaşlarımız var, Yalova’da Bangladeşli, Somalili, Etiyopyalı, Suriyeli arkadaşlarımız var. Biz 1 hafta burada faaliyetlerimizi yürütüyoruz, çevre ve mezarlık temizliklerimizi yapıyoruz, elimizden geldiğince insanımıza ulaşmak istiyoruz. Bunlar yalnızca 1 haftayla sınırlı kalmıyor. Program bittikten sonra 1 yıl boyunca yerel topluluklarımızla da bu faaliyetleri devam ettiriyoruz. Bangladeşli arkadaşımız Bangladeş’te yapıyor, Kosovalı arkadaşımız Kosova’da yapıyor. Bu imkânları bize sunan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

HEPİNİZE HAYATTA BAŞARILAR DİLİYORUM 
Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “İnsan odaklı olmak, din, dil, ırk ayrımı yapmamak, gönüllülük, maddi çıkar ilişkisi olmamak, aile kavramı çok önem verdiğim kavramlardan. Bunlar bugün dünyada yoksunluğu hissedildiği için bazı yerlerde sıkıntı var, kaos var. Sıkıntı, kaos olan yerlerdeki değer kaybının neticesi dünyaya problem olarak geliyor. Sıkıntı varsa, sıkıntıyı gidermeye çalışan insanlar da olacaktır. Yeter ki tarafınızı doğru tespit edin, iyi tarafta mı kötü tarafta mı yer alacaksınız. Bizim tüm gençlere tavsiyemiz iyi tarafta yer almalarıdır. Siz de bir araya gelmişsiniz, değerler çerçevesinde çok güzel programları hayata geçiriyorsunuz. Okullara gidiyorsunuz, toplumun dezavantajlı kesimleriyle bir araya geliyorsunuz, özel çocuklarla bir araya geliyorsunuz, yaşlılarla bir araya geliyorsunuz ve güzel işler yapıyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin. Üniversite hayatınızı da ihmal etmeyin. Hepinize hayatta başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş