DEĞERLERiMiZi YOK ETMEYE KöRELTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Suudi Arabistan medyasının yayımladığı ve ülkemizden de bazı ulusal haberlere yansıyan konu, ilçemiz vatandaşları tarafından tepki ile karşılandı. Suudi yönetiminin Hac Bakanlığı, aralarında Hira Mağarası’nın da bulunduğu Nebevi mekanları ziyareti yasakladığı öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlahiyatçı Hakan Diricanlı, “Değerlerimizi yok etmeye, köreltmeye çalışıyorlar” dedi.

Yayınlama: 23.04.2018
672
A+
A-

İlçemizin önemli İlahiyatçılarından Hakan Diricanlı, Suudi Arabistan’ın aldığı ve bizim için manevi değeri bulunan mekanların kapanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

GÜVENLİK NEDENLERİ BAHANE EDİLEREK YASAKLANDI






“Suudi yönetiminin Hac Bakanlığı, aralarında Hira Mağarası’nın da bulunduğu Nebevi mekanları ziyareti yasakladığı ile ilgili haberler basınımıza yansıdı” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Diricanlı, “Bakanlıkça yayınlanan kararnameye göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (S.A.V) ilk vahyin geldiği mekan olarak bilinen Nur Dağı ve hicret ederken kendisini takip eden Mekkeli müşriklerden saklandığı Hira Mağarası’nın da bulunduğu birçok yerin ziyaret edilmesi, ‘Uydurma uygulamalar’ olduğu öne sürülerek ve çeşitli güvenlik nedenleri bahane edilerek yasaklandı” dedi.

 

YASAKLANMASINA KARŞIYIZ

Vahhabi ideoloji ile yönetilen Arabistan’da böyle vakaların sıklaşmaya başladığını belirten Diricanlı, “Vahhabi ideoloji ile yönetilen ülkede böyle vakaların ardı arkası zaten hiç kesilmedi. Bu ideoloji bizim değerlerimizi yok etmekte ve köreltmekte. Bir Müslüman olarak bizim en çok değer verdiğimiz Mekke-i Mükerreme’deki Kabe-i Muazzama ve Medine-i Münevvere’deki Mescid-i Nebevi. Diğer yerler de bizim için çok önemlidir. Teberrüklenme amacı ile yasaklanması hoş değil. Teberrüklenme amacı ile oranın havasını solunmasına engel olunması hiç hoş değil. Bizim daha çok ibadete yönelmemize yardımcı olan bir unsuru ortadan kaldırılıyor. Biz bu nedenle yasaklanmasına karşıyız” şeklinde konuştu.

 

VAHHABİ İDEOLOJİSİ DEĞERLERİ YOK ETMEYTE ÇALIŞIYOR

Vahhabi zihniyetin değerlerimizi yok etmeye ve köreltmeye çalıştığını belirten Diricanlı, “Suud yönetimi bu kararı, çeşitli güvenlik nedenlerini bahane ederek almıştır. Madem güvenlik zafiyeti olacaksa, orada bulunan güvenlik görevli sayısı arttırabilir. Ama bu konuyu gündeme getirmeden direk böyle bir karar alınması, Vahhabi zihniyetinin değerlerimizi yok etmeye çalışmasının en bariz örneklerinden birisidir. Değerlerimizi yok etmeye, köreltmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

İSRAİL İDDİASI

Son olarak tam doğruluğu bilinmemekle birlikte, Suudilerin İsrailli bir şirket ile anlaştığı iddiasının Arabistan basınına sızdığını belirten Diricanlı, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Öte yandan tam doğruluğu bilinmemekle birlikte, bölge medyasının aktardığına göre Riyad yönetiminin İsrailli bir şirket ile anlaşma imzaladığı öne sürülüyor. Anlaşmaya göre, Hac öncesi İsrailli şirket hacı adaylarının önemli bilgilerini toplayarak Suudi yönetimiyle paylaşacak. Yine gerçekleştirilen iş birliği kapsamında hac dönemi gerçekleştirilecek faaliyetlerin tüm yönetimi de İsrailli şirket ile beraber yapılacak. Eğer bu bilgiler doğru ise çok sıkıntılı süreçlerin bizi beklediği aşikardır. Bu konuda Müslümanların ciddi tepkisi vardır. İnşallah kısa sürede bu tepkiler vesilesi ile karardan geri adım atılır”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş