Deprem bölgesine ‘İnegöl Mahallesi’ konutları yapılacak

Yayınlama: 17.02.2023
275
A+
A-

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, daha önce kamuoyuna açıkladıkları konteyner kent ile ilgili TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptıkları istişarenin ardından konteyner kent değil, depremzedeler için konut yapmak için yardım kampanyasında değişikliğe gittiklerini açıkladı. Uğurdağ, deprem belirlenecek olan bölgesine İnegöl Mahallesi yapmak istediklerini belirtti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İTSO binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen açıklamada, İTSO’nun daha önce açıkladığı konteyner kent yardım kampanyasının değiştirilerek kalıcı konut yapımına döndüğü açıklandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Uğurdağ, şu ifadeleri kullandı:






“Geçtiğimiz günlerde depremzedelerimiz için konteyner kent yapımı için bilgilendirmede bulunmuştuk. Bu projenin değiştirilerek kalıca konuta dönüştürdük”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yapılan istişarenin ardından böyle bir karar çıktığını belirten Uğurdağ, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Başkanımız Rifat bey ile bir toplantı gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda konteyner kent değil de kalıcı konut üzerinde mutabık kaldık. Bizlerde konteyner kent yardım kampanyamızı bu noktada kalıcı konuta çevirdik. İnşallah devletimizin belirleyeceği bir noktaya konut yapmak istiyoruz”

Uğurdağ, yapılacak olan konutlar bölgesine İnegöl Mahallesi veya İnegöl Sitesi gibi isimlerin verileceğini belirterek,

“İnegöl Mahallesi veya İnegöl sitesi olabilir. Bağışçılarımızın isimlerini dairelere de verebiliriz. Kalıcı konut olarak kampanyamızı sürdüreceğiz” dedi.

İNEGÖL İÇİN DE LAZIM

Öte yandan konut projesinin farklı amaçlarla sürdürülebileceğini de belirten Uğurdağ, “Biliyorsunuz 99 depreminde bizler dışarı çıktık ve ne yapacağımız şaşırdık. İnegöl’ün bir konteyner alanına ihtiyacı var. Yerel yönetimler bizlere bu yeri tahsis edebilirse, biz İnegöl’de böyle afet yaşanmaz ama yaşanırsa da tedbirli olmak istiyoruz. Yani eğer böyle bir yer tahsis edilirse bizler bu konteyner kenti İnegöl’e de kazandırabiliriz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş