Dolandırıcılara fırsat vermeyelim

İnegöl Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Şükrü Sütçü yaptığı açıklamada, son günlerde telefonla dolandırıcılık olaylarının çok arttığını ifade ederek, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yayınlama: 22.01.2018
693
A+
A-

Dolandırıcıların oyunlarına kanmamaları konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran TÜKODER Başkanı Şükrü Sütçü, “Görsel ve yazılı olarak ulusal basında veya sosyal medyada dile getirilen dolandırıcılıklar hakkında yaptığım araştırma sonucu elde ettiğim bilgileri paylaşarak denizde bir damla misali mağduriyetleri önleyebilmek için sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Durup dururken telefonunuz çalıyor, arayan kişi isminizi ve soy isminizi belirtip, sizinle görüşmek istediğini kibar bir dille söylüyor. Siz de buyurun benim dediğiniz de telefondaki kişi; ‘Ben Ankara asayiş müdürlüğünden arıyorum, yaka numaram şu diyor ve dün gece sizin kullandığınız hat üzerinden 05xx numaralı astsubaya toplam 9 kere küfürlü, tehditkar mesajlar atıldığını; bu yüzden kullandığınız telefonun savcılık tarafından izlenmeye alınıp, adınıza suç duyurusunda bulunulduğunu acil olarak savcılığa gidip ifade vermeniz gerektiğini´ söylüyor. Siz de; ‘Böyle bir mesaj atmadığınızı, her hangi bir kişiye asla küfür etmediğinizi’ söylüyorsunuz. Telefondaki tahmini olarak 45-50 yaşlarındaki kişi; ‘Mecbursunuz, görüşeceksiniz. Şimdi sizi Ankara Savcılığına aktarıyorum, hemen 154’ü tuşlayın´ diyor. Ve siz de kendinizi mecbur gibi hissedip 154’ü tuşluyorsunuz ve asıl olay başlıyor. Telefonunuz yurt dışı aramalarına açılıyor ve faturanıza 5-10 bin liralık bir servis ücreti yansıtılıyor. Son günlerde bu olay defalarca tekrarlanıyor ve karakollarda yüzlerce kişi bu konu üzerinden şikayette bulunuyorlar. Sakın ama sakın sizi arayan kimseye itibar edip bir tuşlama yapmayın” dedi.

 

ARAÇ ALIM-SATIMI






İnternet üzerinde araç alım-satımı konusunda da uyarılarda bulunan Sütçü, “Arabanızı internete satılığa koydunuz, Ahmet dedi ki 70 bin lira veririm. Tamam dediniz anlaştık. Ahmet hesap numarası istedi sizden ve 70 bin lirayı transfer etti. Açıklamaya da 16 xy plakalı x marka aracın satış bedeli yazıyor. Sonra tam notere yöneldiğinizde Ahmet diyor ki benim cenazem var acil işim çıktı. Sen satışı kuzenim Hasana ver. Sende nasıl olsa para geldi deyip Hasana bedelsiz devrediyorsun. Noter sözleşmesinde parayı eksiksiz aldım kısmını da bir güzel imzalıyorsun. Sonra 3 gün sonra Ahmet sana ihtar yolluyor sana 70 bin lira yollamıştım, araç için hala satış olmadı parayı iade et diyor. Savcıya başvuruyorsun, Ahmet´le Hasan arasında akrabalık yok. Telefon tespiti yok. Beraber fotoğrafları yok, hiçbir bağ bulamıyorlar. Yani görünürde ortada dolandırıcılık suçu yok. 70 bin lirayı da ödeyeceksin mecbur. Hasan da diyor ki ben parayı elden verdim aha bu da resmi noter belgesi kendisi eksiksiz parayı aldığını kabul ediyor. Şimdi araba da gitti, 70 bin lira da. Çık işin içinden çıkabilirsen” diye konuştu.

 

ATM DOLANDIRICILARI

Sütçü, “ATM´lerde yapılan dolandırıcılıkta ise ATM’nin çıkış haznesine tam olarak orayı kapatan ve para çıkışını önleyen metal bir parça yerleştirerek bu parçaya sanki ATM´nin parçası imajı verildikten sonra dolandırıcı ATM’ye yakın bir yere geçerek izlemeye başlar, ATM başına bir kişi geldikten sonra normal para çekme işlemi yapar. Fakat çıkış haznesinden para çıkmaz. Bu sırada dolandırıcı ATM’ye gelerek ATM’nin bozuk olduğunu para vermediğini söylediğinden parayı çekemeyen kişi ayrılınca dolandırıcı para çıkış haznesindeki metali çıkararak sıkışan parayı alır. Bu nedenle bilhassa emeklilerimize naçizane ricam maaşlarınızı mümkün olduğu kadar mesai içerisinde bankanın yanındaki ATM’lerden çekin ve sorun yaşadığınızda içeriye bildirmek mümkün olabilir” diye konuştu.

 

DOLANDIRICILARA FIRSAT VERMEYELİM

Kış aylarıyla birlikte kombilerin yıllık bakım zamanının geldiği için bu dönemde tüketicilerin servis hizmeti adı altında çeşitli dolandırıcılık yöntemleriyle karşı karşıya kalmasının mümkün olduğunu belirten Şükrü Sütçü, “Kış aylarında kombi kullanıcılarının çeşitli yöntemlerle kandırılması aşağıda açıklandığı gibi olabilir. Çağrı merkezinden diyerek insanların cep telefonları aranıp kombi bakım zamanınız geldi deniliyor. Hatta kurumsal görünmek için 444´lü hatlar satın alınıp, aramalar bu telefonlardan yapılıyor. Her 100 kişiden en az 20-30´u bu hataya düşüyor ve karşı tarafa randevu veriyor. Dolandırıcılar, kombide olmayan bir arızayı varmış gibi gösterip, tüketiciden hem işçilik hem de parça parası alıyor. Sonrasında ya çıkardığı parçayı yeniymiş gibi geri takıyor veya çoğunlukla kombiyi o halde bırakıyor. Dikkat edin sıcak bir kış geçireyim derken, paranızdan ve kombinizden olmayın. Danışmanlık şirketinden cep telefonunuzu aranarak, sigorta kapsamında olduğunuzu, ses kayıtlarınızın mevcut olduğunu ve belirtilen tarihe kadar 370 lira ödemediğiniz takdirde bin 800 lira ödemek zorunda kalacağınızı açıkladıklarında olmayan borcu korkarak ya nakit ya da kredi kartı numaranızı verdiğinizde kartınızdan ödedikten sonra da bu açgözlülerin gözü doymadığı için sizi tekrar arayarak daha fazla para yatırmanız gerektiği bildirildiğinde dolandırıldığınızı öğreniyorsunuz. Bilhassa internet veya telefon aboneliklerinde halen kullanmakta olduğunuz GSM şirketinin adını kullanarak daha ucuza hizmet vereceklerini açıklayıp sizi ikna ettikten sonra onayınızı alarak abone yapar ve bir önceki şirkete cayma bedeli ödemek zorunda bırakabilirler. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız öncelikle abonesi olduğunuz şirketi arayarak taahhüdünüzün ne zaman biteceğini tam olarak öğrendikten sonra karar vermenizin sizlerin menfaatine olduğunu bildirir, sorunsuz günler dilerken okuduklarınızı mümkün olduğu kadar yakınlarınız ile paylaşarak dolandırıcılara fırsat vermeyelim” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş