Dolu yine çiftçileri vurdu

Önceki gün etkili olan dolu nedeniyle İnegöl’e bağlı 8 kırsal mahallede yaklaşık 12 bin dekar alanda ekili olan ürünler zarar gördü.

Yayınlama: 08.06.2018
1.134
A+
A-

Önceki gün yoğun bir şekilde etkisini gösteren dolu ve yağmur yağışı İnegöllü çiftçileri 3. Kez vurdu. Önceki gün üçüncü kez etkisini hissettiren dolu yağışı nedeniyle 8 kırsal mahallede, 12 bin dekar alanda ekili meyveler zarar gördü.

 

Yaşanan dolu afetiyle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “Önceki gün yaşanan dolu olayında İnegöl’ümüze bağlı 7 kırsal mahallede elma, armut, kiraz ve şeftali bahçesi olmak üzere yaklaşık bin dekarlık alanda zarar var. Bu afetle ilgili de yine ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma sonucunda İl Müdürlüğümüze Afet Bildirim Formunu gönderdik. Ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde meydana gelen dolu nedeniyle İnegöl’e bağlı toplamda 22 mahallemizde yaklaşık 10 bin dekar aralan bulunan ürünlerde zarar meydana gelmişti. Yaklaşık 2 hafta öncesinde de yine dolu afeti yaşanmıştı. O zamanda 30 mahallemizde yaşanan dolu nedeniyle yaklaşık 12 bin dekar alanda ki ürünler zarar görmüştü. Bu afetlerle ilgili de yine ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma sonucunda İl Müdürlüğümüze Afet Bildirim Formunu gönderdik” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş