Eğitimde Kodlama’nın startı verildi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ‘Kodla İnegöl’ projelerine start verdiklerini açıkladı. Bilican, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sorumlusu Turgay Tüloğlu koordinatörlüğünde başlatılan proje kapsamında, İnegöl’de görev yapan öğretmenlere STEM ve kodlama eğitimi verilerek, öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip olabilmeleri için okullara kodlama derslerinin entegre edileceğini ifade etti.

Yayınlama: 28.03.2018
848
A+
A-

2 Aşamadan oluşan ‘Kodla İnegöl’ projesinin ilk aşamasında 60 gönüllü öğretmene STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) ve kodlama konularında eğitimler verilecek.

 

BEBKA tarafından hibelendirilerek yürütülmeye başlanan ‘STEM’le Çocuklarda Kodlama Yapabilir’ eğitimi sonrasında Kodlama (Ardunio, algoritma, maker) eğitimleri yapılacak.






 

2018 Mayıs Ayı’na kadar tamamlanacak olan öğretmen eğitimleri sonucunda, sertifika alan öğretmenler çalıştıkları okullarda kodlama derslerine başlayacaklar.

 

Eylül 2018’de ilk etapta bin 500 öğrencinin kodlama dersleriyle tanışacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilkini Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesine kuracakları, yaklaşık maliyeti 50 bin TL olan kodlama atölyeleri ile zamanla eğitimlerin tüm öğrencileri kapsayacağını belirtti.

 

Proje hakkında bilgi veren projenin yürütücüsü Turgay Tüloğlu, endüstri 4.0’ın eğitim öğretim faaliyetlerinde güncelleme yapılmasını zorunlu kıldığını, yeni eğitim anlayışını eğitim 4.0 olarak isimlendirdiklerini söyleyerek, Eğitim 4.0 uygulamalarını zaman içerisinde çoğaltarak, çağımızın gereksinim duyduğu donanımlı öğrenciler yetiştirmek için İnegöl İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü olarak orta ve uzun vade planlamaları yaptıklarını ifade etti.

 

Üreten toplumların daha yüksek refah düzeylerinin olduğunu, dünyada söz sahibi bir millet olmamızın yanı sıra, dünyaya yön verecek bir nesle sahip olmak istediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bu kapsamda bilginin elde edilmesi değil, işlenmesi, ürün ve hizmet haline getirilmesinin temelinin algoritma öğretisi olduğunu, dolayısıyla STEM ve Kodlama eğitimlerini çok önemsediklerini söyledi.

 

Hükümetin ve Bakanlığın plan ve programları kapsamında güncel teknoloji ve kodlama yatırımlarına devam edileceğini, hükümetin yatırım desteklerinin yanı sıra yerel imkan ve hibe projelerinden yararlanarak İnegöl’e eğitim alanında her türlü yatırıma devam edileceğini belirten Fatih Bilican, proje kapsamında emeği geçenlere, gönüllü olarak eğitime katılan öğretmenlere teşekkür ederek, projenin İnegöl’e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş