ERDOĞAN İPİ GÖĞÜSLEDİ İNEGöL ZAFERi KUTLADI

Yayınlama: 28.05.2023
53
A+
A-

14 Mayıs seçimlerinden çıkan sonucun ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2’nci tura kalırken, geçtiğimiz gün İnegöllüler 2’nci tur için yeniden sandık başına gitti. Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöllülerin çoğu oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana kullandı. Seçimlerin sonuçlanmasının ardından binlerce İnegöllü sokaklara dökülerek zaferi kutladı.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylaması için oy verme işlemi sona erdi.






Seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağın kaldırılması ile sandıkların yüzde 98’i açılırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52.12, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 47.88 olarak açıklandı.

Seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olurken, Kemal Kılıçdaroğlu yeniden bir seçimde daha mağlup olan taraf oldu.

İNEGÖL’DE NELER OLDU?

14 Mayıs seçimlerine oranla İnegöl’de birçok vatandaş sandığa gitmedi.

ZAFERİ KUTLADI

Öte yandan seçimlerin sonuçlanmasının ardından İnegöl’de binlerce vatandaş sokaklara akın etti. Zaferi doyasıya kutlayan vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş