Et fiyatları yerinde durmuyor

Türkiye’ye ithal et getirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Bakanlık tarafından ithal et getirilmesine rağmen yetmediği için et fiyatları yerinde durmuyor” dedi.

Yayınlama: 10.04.2018
667
A+
A-

Türkiye’ye düzenli olarak ithal hayvan ve et getirdiğini belirten İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Türkiye’ye her ay ithal et ve hayvan gelmeye devam ediyor. Bizim haricimizde diğer özel firmalarda ithal hayvan getiriyor. Bakanlık tarafından ithal et getirilmesine rağmen yetmediği için et fiyatları yerinde durmuyor. İthal et ve hayvan gelmesine rağmen fiyatlarda gerileme yok. Aksine artış var. Böyle giderse daha da yükselir diye endişe ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ithal etle ilgili tüm kapıların açılmasıyla konusunda bir çalışması var. Yetkili firmaların tamamının ithal et getirmesi ve bu şekilde et fiyatlarının düşürülmesi isteniyor. Biz buna tabi ki tepki gösteriyoruz ve karşı geliyoruz. Eğer bu karar uygulanırsa, üreticimizin durumu daha da kötü olacak. 14 Nisan’da Antalya’da bütün birliklerin katılımıyla bir istişare toplantısı düzenleyeceğiz. Bu toplantıya Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı da katılacak. Bu konuları o toplantıda da görüşeceğiz. Bizler etin gelmesine karşıyız. Canlı hayvan gelmesine karşı değiliz. Derisinden, sakatından katma değer kazandırıyoruz. Aynı zamanda etin ne eti olduğu düşüncesine kapılmak istemiyoruz” diye konuştu.

 

Çetizli konuşmasını şöyle sürdürdü“Bizler ithal et ve hayvan getirilmesini ülkemizin et ihtiyacının karşılanmasının çözümü olarak görmüyoruz. Bizler ithal ete karşıyız. Et getirmek yerine katma değer kazandırılması için canlı havyan getirilmesini istiyoruz. Bu meyanda köylümüzün, üretici, besici vatandaşlarımızın hayvan ve süt desteklerinin arttırılmasını istiyoruz.”








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş