EV VE YURT SORUNLARINDAN DOLAYI ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIYORLAR

Uludağ Üniversitesi İnegöl M.Y.O ve İşletme Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, ilçemizdeki ev ve yurt sorunlarından dolayı okullarını bırakıyor. Geçtiğimiz gün bazı öğrenciler evlerinden zorla çıkarılmak istendiklerini belirterek, İnegöl’deki bu sorunlardan dolayı öğrenimlerini yarıda bırakabileceklerini ifade ettiler.

Yayınlama: 20.05.2017
2.324
A+
A-

ERKEK ÖĞRENCİLER ZORLUK ÇEKİYOR

Öğrencileri ev ve barınma sorunu ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. İbrahim Canpolat, “Erkek öğrencilerimiz yurt bulmakta zorluk çekiyor. Yurt bulamayanlar evlere yöneliyor ancak burada da ev sahipleri ve emlakçıların öğrenciye bakışlarından kaynaklanan sorunlar oluyor” dedi.

 






————————————————————————————————————————————-

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl M.Y.O  ve İşletme Fakültesi’nde eğitim gören erkek öğrenciler, ev ve yurt sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Öğrenciler ev sahipleri ve emlakçıların öğrencilere ev vermediğini, yurtların fiyatlarının çok pahalı olduğunu, bu sorunlar nedeniyle öğrencilerin okulu bırakacaklarını söyledi.

 

OKULU BIRAKIYORUM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl M.Y.O Uluslarası Ticaret Bölümü öğrencisi Şahin Kaya, “Biz İnegöl’e belirli iş imkanları olduğundan dolayı geldik. Ancak geldikten sonra karşılaştığımız sorunlar bizleri üzdü. İnegöl’e eğitim almak ve memleketimize faydalı olmak için geldik. Burada yurt fiyatlarının bizlerin maddi durumlarını zora sokacağından dolayı bir ev tutmaya karar verdik. Zorda olsa ev bulduk ancak, hangi eve girsek herhangi bir özrümüz, kusurumuz olmamasına rağmen çeşitli nedenlerle çıkarıldık. Şuanda da bulunduğum evde ben ikamet ederken, tadilat bahanesi ile evin musluklarını kapılarını söktüler. Yaklaşık 2 haftadır evimizde su yok, duş alamıyoruz. Ben bunu ilk kez İnegöl’de gördüm. Biz buraya gelirken, gelişmiş sanayisi ile, köftesi,kaplıcası ve çeşitli güzellikleri ile adından söz edilen İnegöl’e bir şeyler katmak, İnegöl’ünde bizlere bir şeyler katacağına inanarak geldik. Bu görüntüler ile karşılaşmak bizi çok üzdü. Ailelerimiz bizim bu halimizi görseler kahrından ölürler. Bizi ailemiz aradığında, biz çok iyi durumdayız desek bile bizim durumumuz ortada. İnegöl’de sadece bizim değil neredeyse tüm erkek öğrencilerin ev ve barınma sorunu var. Suriye’den savaş nedeni ile ülkemize gelen mülteci kardeşlerimize sunulan imkanlar maalesef, ülkeye katkı sağlamak adına eğitim alan ve memleket için çalışacak olan üniversite öğrencilerine sunulmuyor. Biz Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş’tan rica ediyoruz. Bu halimizden, erkek öğrencilerin sorunlarından eminiz ki haberi yoktur, çünkü kendisi bizim takip ettiğimiz kadarıyla öğrenci dostu birisi. Bizleri mağdur bırakacağını sanmıyoruz. Biz kendi memleketimizde gördüğümüz haberlerde kendisinin çalışmalarını görüyorduk. Bizim kendisinden maddi bir talebimiz asla yok ancak İnegöl’de tüm erkekler öğrencilerin barınma sorunu var. Bununla ilgili bir adım bekliyoruz. Başkanımız üniversitemiz ile yakından ilgileniyor. Kendisin okulumuza geldiğini biliyoruz. Şuanda belediye destekli olarak bir çalışma var okulumuzda. Çevre düzenlemeleri yapılıyor, az önce dediğim gibi bizim sorunlarımızdan muhtemelen haberleri yoktur. Biz bu konulardan dolayı üniversiteyi bırakmayı düşünüyoruz. Bu sorunlar ile maalesef okunmuyor, okumamız için bir imkan sağlanmıyor. Eğer eğitimimiz tamamlanmış olsa biz İnegöl sanayisi, mobilyası için kalifiye, yetişmiş elemanlarız bu elemanlara aslında İnegöl’ünde ihtiyacı vardır. Bu sorunların tek çözümü iş adamlarıdır. İnegöl’de kız öğrencilere yapılan K.Y.K kız yurdu gibi bir yurdun erkek öğrencilere de yapılması lazım” dedi.

 

İŞ VE EV KONUSUNDA SIKINTI ÇEKİYORUZ

Daha sonra bir açıklamada bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl M.Y.O öğrencisi Furkan Kaya, ” Ben İnegöl’e, Bursa’nın Karacabey ilçesinden geldim. Şuana kadar hiç memnun değiliz burada okumaktan. biz ev ararken bize söylenen, ben öğrenciye ev vermem beni öğrenciye bulaştırma. Burada 2 yıllık üniversite okuyorum pazarlama bölümünde. Biz aslında bölüm olarak İnegöl’e çeşitli sosyal sorumluluk projesi kazandırdık,halen daha yapmaya devam ediyoruz. Burada bir iş buldum orada çalışıyorum. Ailemizin maddi durumları orta seviyede. Bende burada çalışarak onları destekliyorum, ancak burada öğrenciye iş ve ev vermek konusunda sıkıntı çekiyoruz. Biz ev tutmaya gittiğimiz zaman Suriyeli mülteci kardeşlerimize evin verildiği söyleniyor” dedi.

 

SORUNLAR ACİLİYET ARZEDEREK DEVAM EDİYOR

Öğrencileri ev ve barınma sorunu ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. İbrahim Canpolat ise, “İnegöl’de uzun süredir öğrencilerimizin konaklama, barınma ve ulaşım sorunları var. Bu sorun kız öğrencilerde KYK Yurdunun yapılması ile birlikte kısmen sonlandı. Ancak erkek öğrencilerimiz için sorunlar, öğrenci sayılarının artmasıyla birlikte aciliyet arz ederek devam etmekte. Erkek öğrencilerimiz yurt bulmakta zorluk çekiyor. Yurt bulamayanlar evlere yöneliyor ancak burada da ev sahipleri ve emlakçıların öğrenciye bakışlarından kaynaklanan sorunlar oluyor. Bu konuda daha önce KYK ve özel şahıslar nezdinde girişimlerimiz oldu. İleride KYK yönetiminde  veya özel sektörün uygun koşullarda hazırlayacağı erkek öğrenci yurdunun da olması gerekiyor. Bu İnegöl’de üniversite ile ilgili halen devam eden çalışmaların bir parçası olarak görülmeli. Oluşturduğumuz Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu başta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ve diğer değerli katılımcıların gayretleriyle çalışmasını tamamlamak üzere. Güzel bir üniversite yerleşkesi 2 ay sonra ortaya çıkacak” dedi.

 

ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZMEMİZ LAZIM

Ulaşım sorunları ile ilgili de konuşan Canpolat, “Salı günü Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Metin Anıl ve işi üstlenen firma yetkilisi ile üniversite alanında yeni  yapılanma ve çevre düzenine yönelik çalışmaları yerinde inceledik. Şimdilik bunlar da iyi gelişmeler. Ama Bursa ile ulaşım ve erkek öğrenciler için ikamet sorunu tam çözülmüş değil. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Altepe ile daha önce bir görüşmede konuyu dile getirdim. Otobüs seferi başlattılar ama üniversite önünden belli vakitlerde geçmediği müddetçe öğrenci ve öğretim personeli için pek faydalı olmuyor. Bir üniversite olsun diyorsak bütün bu altyapı sorunlarını da gündeme getirip çözüm bulmamız lazım. Bir de genel anlamda sosyo kültürel atmosferin de artık İnegöl’de üniversitenin geleceği için şart olduğunu anlıyoruz,bunlar önemli. Her şey ekonomik üretimle olmuyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş