Fatih’in torunu olduğumuzu hiç unutmadık

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimler nedeniyle, seçim çalışmalarını İnegöl’de sürdüren önceki dönem İçişleri Bakanı ve Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Efkan Ala, İnegöl Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Ala, “Biz Fatih’in torunu olduğumuz hiç unutmadık” dedi.

Yayınlama: 09.06.2018
1.089
A+
A-

Önceki akşam gerçekleştirilen ziyarete İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Vildan Yılmaz Gürel, parti yöneticileri ile dernek üyeleri katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak, “Malum Türkiye bir seçim atmosferine girdi. Bu vesile ile bu akşam derneğimizi, Erzurum’un yetiştirmiş olduğu devlet ve siyaset büyüğümüz Sayın Efkan Ala bey ve AK Parti Teşkilatlarının ziyaretleri bizleri ziyadesiyle onurlandırmıştır. Kendilerini camiam adına teşekkür ediyorum” dedi.






 

DEVAM EDEN PROJELER TAMAMLANACAK

Daha sonra konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “ Biliyorsunuz bugün itibariyle 7. Ayımı doldurdum. Alinur başkanımızın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından bizlerde kıymetli arkadaşlarımızın teveccühleri ile görevi almış oldu ve 7 aydır bir taraftan kendi çalışma arkadaşlar, teşkilatım ve halkımızın görüşleri ile kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. Devlette devamlılık esastır ancak bizlerde 2014 yılın beri İnegöl Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yaptığımız için kendi gözümüz ile görmüş olduğumuz eksikler neler olabilir gibi, vatandaşlarımızın gözü ile eksik olanlar nedir, neler yapabilirizi çalıştık, planlarımızı yaptık, inşallah bunları bir bir hayata geçirmeye çalışacağız. Bizleri ziyarete geldiğinde vatandaşlarımızı can kulağı ile dinledik. Bu arada zaten 110 adet beyanlarımız vardı. Bu beyanları tamamlamak boynumuzun borcu. Bunların içerisinde kısmen yapamayacağımız ama hiç vaat etmeyip yapacaklarımızda olacak. 2019 yılının Mart ayı geldiğinde Allah nasip ederde karşınıza çıkarsa bunları zaten bir bir anlatacağız. Öncelikli hedefimiz devam eden projeleri tamamlamak” ifadelerini kullandı.

 

ERZURUM’UN GELİNİYİM

AK Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Vildan Yilmaz Gürel, “Çok değerli ağabeylerim hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Çok güzel bir karşılama yaptınız. Ona istinaden sayın bakanıma şunları söylemek istiyorum; Erzurumlu ağabeylerimiz ve ablalarımız son 20 gündür seçim sahasındayız, Yıldırım ve Kestel’de yoğun bir şekilde yaşayan Erzurumlu hemşerilerimiz ile görüşmemiz sonucunda, her biri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı emin olun bizden iyi tanıyor ve destekliyorlar. Sonuna kadar arkasındalar. Önce ona ve akabinde temsilcileri olarak size, sonra Erzurum’un bir gelini olarak  AK Parti Bursa 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili adayı Vildan Yılmaz Gürel’e sahip çıkacakların ve sandıkta da en güzel oy ile bizi destekleyeceklerinden eminim. Çok teşekkür ediyor, saygılar ve hürmetlerimi sunuyor, hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

 

İRADENİZE SAHİP ÇIKIN

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Efkan Ala ise, “Biz çok fazla söz söylemeden anlaşabilenleriz. Kardeşlik hukuku içerisinde konuşmadan çok daha fazla şey söyleriz ve biri bir şey söylemeden daha fazlasını anlarız. Biz, birbirimizi biliriz. Ama dertleşmenin yolu da düşündüklerimizi dile dökmektir. O nedenle birkaç şeyi hakikaten sizlerle paylaşmak, hatırlatmak istiyorum. Ondan sonra da sizin sorularınız varsa onları beraber değerlendirir ve izin isteriz. Değerli kardeşlerim şu ülke, tarihinde üç kıtayı yönetmiş bir büyük devletin mirasıdır. Öyle bir millet ki büyük olmak zorundadır. Büyük olmazsa, burada tutunamaz. Peki, büyüklük, güçlülük nedir. Milletin değerli ile uyuşan bir iktidar, güçlü bir iktidar başa gelince bunlar harekete geçiyorlar. Ama, baştan şunu söyleyeyim, hiç önemli değil.  Siz iradenize sahip çıktıkça, siz iradenizi yere düşürmeyecek olanları iş başına getirince biliyoruz ki bunları bertaraf edip yolumuza devam edeceğiz. Bunlar başarılı olamıyorlar. 1950’lerde parmak ısırtacak başarıları sağlamış olan Adnan Menderes’i milletin iktidarına sahip çıkıyor diye idam ettiler. İdam edilen Menderes değildi, milletin iradesiydi. 80’lerdee Turgut Özal bütün karizması ile, yüreğiyle Türkiye’yi nereden aldı, nereye taşıdı. İki buçuk kat Türkiye’yi büyüttü. Ama ona da yapmadıklarını bırakmadılar. 90’larda ise onun bıraktığı yerlerden alındı, 2000’li yılların başında kişi başına gelir bir lira artmadı. Ondan sonra Allah’a şükür Recep Tayyip Erdoğan dönemi geldi. Oda Türkiye’yi 3,5 kat büyüttü fakat o günden beri hem dışarıdan hem içeriden olanları görüyoruz. Ama bu sefer biraz farklı. Bu büyük bir projedir. O zaman sadece Türkiye’ye yönelik yapılan projelerin bu sefer çok büyüğünü görüyoruz. Ortadoğu’da uygulandığını görüyoruz. Bu büyük bir projenin bize yansımasıydı. Bizi de o hale çevirmeye çalıştılar. Ama bu sefer projeleri büyüktü ama çok büyük bir kaleye çarptılar. Buda sizin ferasetiniz, sizin seçtiği liderinde şapkasını alıp kaçmaması. Bu iradeyi bizden ancak millet sandıkta alır başkada kimseyi tanımayız. Allah’ın izni ile bu büyük ülke olmak zorunda olan Türkiye’yi nasıl ki G-20’nin başkanı olarak buraya taşıdıysak, Antalya’da bütün dünya liderlerini topladıysak, şimdi de bir hedef koyuyoruz. Bu uzak hedef değil, bu bizim gerçekleştireceğimize inandığımız biz hedeftir, oda Türkiye Dünya’da ki ilk 10 büyük ülke arasında olmalıdır, olacaktır, olmak zorundadır. Şuanda Dünya’da en büyük 10 projenin 5’i Türkiye’de yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AYDINLIK

Ala konuşmasını şöyle sürdürdü, “ İstikrarı biz ayakta tuttuktan sonra bizim çözemeyeceğimiz iş yok. Bursa’da 2 milyar dolardan, 15 milyar dolara çıktı ihracatımız. Bursa tek başına bir çok ülkenin toplam ihracatından daha fazla ihracat yapıyor. Biz şimdi bunları sağlayabiliyoruz. Şurada hızlı trenden, otobanlara büyük projeler ile ivme kazandırdık. Biz Fatih’in torunu olduğumuz hiç unutmadık, biz Fatih’in torunuyuz. Karadan gemileri kaç yüz yıl önce yürütmüşüz de bu teknoloji ile oradan mı yürütemeyeceğiz. Ben Türkiye’nin geleceğinin çok aydınlık olduğunu görüyoruz.  Eksiğimiz varsa söyleyin giderelim, yanlışımız varsa onu doğrultalım, yapılması gereken varsa önerin onu yapalım. Hep birlikte yöneteceğiz. Biz bir bütünün parçasıyız. Bu ülkede oyun oynatmayacağız. Yıllar PKK ile uğraştırdılar baktılar bir şey olmuyor, millet kenetlenmiş. Bu sefer içeriden bir ahlaksız güruhu terör örgütü haline dönüştürdü bize saldırttılar, hem de en içeriden. Biz biliyorduk bunların dışarıda kimin maşası olduğunu. Onun için 17-25 Aralık hadisesinden sonra gezim anlattım millete. Ama bu kadar ahlaksız, alçak olabileceklerini çoğu insan anlayamadı. Bilmesem bende orda olsa anlayamazdım. Devletin içindeyim de onları biliyordum. Bu kadar olur mu. Bunları temizleme konusunda dünyaya örnek olacaktır.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş