FİYATI DÜŞTÜ

Şifa kaynağı ıhlamurda geçen yıl çeyrek altınla yarışan fiyatlar, bu yıl İnegöl’de yerli mahsulün çok olmasıyla birlikte düştü.

Yayınlama: 19.01.2020
702
A+
A-

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklardan korunmak için vatandaşlar en çok ıhlamuru tercih ediyor. Geçen yıl ülke genelinde fiyatı artan ıhlamur İnegöl’de de mahsül az olunca yüksek fiyatlara satılmıştı. Geçen yıl 200 TL´ye kadar çıkan ıhlamur fiyatları bu yıl 120-150 TL´ye kadar düştü.

 






 

VERİM ÇOK FİYAT AZ

Uzun yıllardır İnegöl’de aktarlık yapan Hasan Pala  ıhlamur çayının zengin içeriğiyle birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, “Bu sene ıhlamur çokluğundan dolay, fiyatlarda geçen yıla oranla düşüş var. Ayrıca İnegöl ıhlamur konusunda birçok şehirden daha verimli olduğu için çok uçuk fiyatlar oluşmadı. Bu sene ıhlamurda verimli bir yıl oldu. Dolayısıyla fiyatlar düşük seyir etti. İnegöl ile İstanbul piyasasını kıyasladığımız zaman makas açılıyor. İstanbul’da yerine göre 300 liradan satılan ıhlamur İnegöl’de 120 liraya satılıyor. Biz ıhlamuru yerli üreticiden alarak vatandaşa satıyoruz. Böyle yaparak İnegöl’ün mahsulü ve İnegöllünün parasını iç piyasada tutuyoruz” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş