Galericilerden Fiyat farkına tepki

İnegöl Galericisiler Sitesi Başkanı Serhat Edecan, son yıllarda galericilik sektörünün gerek internet, gerekse merdiven altı insanların galericilik yapması nedeni ile zor günler geçirdiğini ifade etti. 40 Bin TL’lik araçların internet üzerinden 80 bin TL’ye satışa sunulmasına tepki gösteren Edecan, “Bu piyasayı ciddi manada etkiliyor. Daha kötüye gidiyoruz. Bugün bir araba bir evden daha pahalı konuma geldi” dedi.

Yayınlama: 20.05.2020
2.212
A+
A-

İnegöl Galericisiler Sitesi Başkanı Serhat Edecan, galericilik sektörü ve ikinci eldeki fahiş fiyatların nedenini açıkladı.

 

“Bu sene piyasalarda ciddi bir suni şişme var” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Edecan, “Ben bunu geçen senede söylüyordum. Bu sene artık önünü alamadığımız, önüne geçemediğimiz, herkesin klavye başında ticaret yapmaya çalıştığı bir döneme girdik. Herkesin malı kendine göre kıymetli ama bir aracında bir piyasası vardır. Altının değerini sarraf belirler. Bu işin sarrafı da galericilerdir, bayilerdir, yetki belgesi olan insanlardır” dedi.






 

Pert fiyatının piyasa belirlemede bir ölçü olmadığını ifade eden Edecan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“İnternetin bir ölçüsü yok. Yani ben bugün 40 bin TL’lik bir araca 45 bin lira yazabilirim. 100 bin lirada da yazabilirim. Bunu görerek insanların aldanmasından korkuyoruz ve onlar da aldanıyor. Bugün şua arabanın perti şu para, iyisi bu para gibi şeyler söz konusu değil. Bir pert araç ile pert kaydı olmayan araç arasında %50 fark vardır. İşte perti şu paradan başlayıp diyorlar ve insanlar fiyatını buna göre belirliyorlar ama interneti baz alarak ticaret yapılmaz”

 

İnsanların satışa sunulan araçların fiyatlarına bakıp, araçlarını çok fahiş fiyatlara satışa sunduklarını belirten Edecan, “Vatandaşlarımızın vicdanlı olmalarını diliyorum. Bugün ticaret bir sefere mahsus bir şey değildir. Bugün bir acınız var. 50 bin liralık aracı 60 bin liraya satabilirsiniz. Ama yarın seni görecek vatandaş 60’ı 65 yapacak. Derken arada bir uçurum oluşuyor. 30-40 bin lira gibi bir fark oluşuyor. İnsanları sıfır araç almaya itiyorsunuz” dedi.

 

 

Yapılan orantısız fiyat artışının piyasayı da çok kötü etkilediğini, bu nedenle bir aracın bir ev fiyatına geldiğini ifade eden Edecan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bu düzenin bozulmasındaki en büyük olaylardan birisi de şu; ayaktan alıp satan çoğaldı. Yani amiri memuru, çaycısı, fabrikada çalışanı herkes galericilik yapmaya çalışıyor. Bizim en büyük derdimi bu. Bu piyasayı ciddi manada etkiliyor. Daha kötüye gidiyoruz. Bugün bir araba bir evden daha pahalı konuma geldi. Yani aynı arabadan 40 bin liralık olup da 80 bin lira da olamaz. Bunun bir ortasını bulamazsınız”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş