Genç Çiftçi Hibe Desteği başvuruları start aldı

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Genç Çiftçi Destekleme programının dün itibari ile start aldığını ifade ederek, başvuru talepleri hakkında bilgi verdi.

Yayınlama: 03.04.2018
809
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bildiğiniz gibi iki senedir Genç Çiftçi Destekleme programı bugünden itibaren başladı. Bugünden itibaren genç çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler. Burada müracaat edebilmeleri için bazı kriterler var. Onlardan bahsedeyim biraz. 18 Yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor aynı zamanda 41 yaşından gün almamış olması gerekmekte. Buraya müracaat edecek kardeşlerimizin herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olması gerekiyor. Kırsalda ikamet etmesi gerekmekte. Aynı zamanda herhangi bir vergi kaydı olmaması gerekmekte. Burada bayanlarımız daha avantajlı. Bayanlarımızı devletimiz bir adım öne çıkarıyor. Bayanlarımızın bu işe girdiğinde daha başarılı olduğunu bizde görüyoruz. Yani puanlamada bayanlarımız daha fazla puan alıyor” dedi.

 

“Zaman zaman kış günlerinde İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Belediye Kırsal Kalkınma, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak hep beraber çiftçi eğitim seminerleri veriyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Çelik, “Geçen sene 20, bu sene ise yaklaşık 25 kırsal mahallemizde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Burada seminere giden arkadaşlar, orada sertifika alanlardı. Bir adım öne geçmiş oldular. Yani biz bunu yaparken zaten bilinçli olarak yapıyoruz. Eğitim çok önemli gerçekten. Nihayetinde müracaatın günü bittikten sonra, ne kadar müracaat olduğunu Bursa İl Tarım Müdürlüğü, Valilik, Şube Müdürlüğü ve benimde olduğum komisyonda bunların puanlamaları yapılıp, Bursa’ya ayrılan kontenjan nispetinde bunlar açıklanacak. İnşallah İnegöl çiftçimiz için Bursa çiftçimiz için hayırlısı ne ise o olur” şeklinde konuştu.






 

Geçtiğimiz yıl İnegöl’de 980 kişinin destekleme başvurusunda bulunduğunu ifade eden Çelik, “Geçen sene bize 980 civarında bir talep olmuştu İnegöl’den. Bu taleplerden 33 çiftçimiz desteklemelerden faydalanabildi. Sizde biliyorsunuz her talebe destekleme verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Burada tanınan kontenjanlar nispetinde puanlamaların yapılarak, en uygun olan kişilere destekleme veriliyor” dedi.

 

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, başvuruların 30 Nisan 2018’e kadar devam edeceğini ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş