iDLiB’E YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Kızılay İnegöl Şubesi ve Kent Konseyi İyilik Hareketi Grubu ortaklığında yapılan çalışmalar ile İdlib’de insani yardım ihtiyacı olan vatandaşlara, 500 çuval un ve 521 adet çocuk çizmesinin içinde bulunduğu yardım tırı, düzenlenen törenle dualarla uğurlandı.

Yayınlama: 20.01.2020
839
A+
A-

MER-PA önünde düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varıl Yılmaz ile yöneticiler katıldı.

 

Törende açıklamalarda bulunan Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, “Bildiğiniz üzere 2011 yılından buyana Suriye’de devam eden bir savaş var. Bu savaş hala devam etmekte. Son günlerde İdlib bölgesinde yoğun bir bombardıman var. Bu bombardıman çerçevesinde Türkiye tarafına yoğun bir göç var. Öncelikle hedefimiz bu göç dalgasını Suriye içerisinde insanları misafir etmek, ihtiyaçlarını orada karşılamak. Bu bağlamda yapmış olduğumuz çalışma kapsamında ‘İyilik Hareketi’ ile bir güç birliği yaptık. Bu çerçevede 1. Tırı kaldırıyoruz. Önümüzdeki günlerde başka derneklerden de çalışmalar var. İnşallah 2.-3. Tırlar da hazırlık aşamasında. Bu acıların bitmesini bekliyoruz. Bu acılar inşallah tekrarlanmaz diyoruz ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.






 

Daha sonra açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Yaklaşık 10 yıldır Suriye’de iç savaş yaşanmakta. Birçok vatandaşlar ülkemize hicret etmişti. Bugün itibari ile de İdlib kentinde insanlık dramı yaşanmakta. Gerçekten oradaki insanların yaşam koşulları o kadar zor ki bir gram ekmeğe bile ihtiyaçları var. Bizler de Kızılay ile işbirliği yaparak, bir tır dolusu un gönderiyoruz” dedi.

 

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Savaş neticesinde ortaya çıkan insani yardımlarla ilgili İnegöl’ümüzün iki kıymetli kuruluşu çalışma yaptılar. İster istemez yardım malzemelerine ihtiyaç var. Buraya yardımları ulaştırmak için çalışmalar yapılıyor. Bana göre de çok kıymetli çalışmalar. Ben emeği geçen tüm arkadaşlar teşekkür ediyorum. Bize yakışan, bir Müslümana yakışan budur. Savaşın da inşallah bir an evvel sona ermesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Açlık ve soğuk ile mücadele eden kardeşlerimize bu şekilde destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Dualar sayesinde inşallah geçecek” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş