İHH Suriye’de günde 1 milyon ekmek üretiyor

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı ve İnegöl’de faaliyet gösteren yerel gazete temsilcileri Suriye ziyareti kapsamında ilk önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ki yardım merkezlerine ziyarette bulundu.

Yayınlama: 19.12.2018
907
A+
A-

Geçtiğimiz gün Suriye ziyareti programı çerçevesinde, İHH’nın Reyhanlıda bulunan lojistik merkezine gerçekleştirilen ziyarete İHH İnsani Yardım Derneği Marmara Bölge Koordinatörü Ruhi Ademoğlu, İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, İnegöl’de faaliyet gösteren basın mensupları ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Reyhanlıda  İHH İnsani Yardım Derneği tarafından açılan mutfak,fırın, konteynır kent ve çadır kentleri ziyaret eden basın mensupları, bölgeyle ilgili bilgiler aldı.






 

Reyhanlıda bulunan Lojistik Merkezi ile ilgili bilgiler veren İHH İnsani Yardım Derneği Marmara Bölge Koordinatörü Ruhi Ademoğlu, “Savaşın şuanda 8. yılına girmiş bulunuyoruz. Burada bir çok kamp var. Bu kamplarda 1 milyon insan yaşıyor. Bugün insanlara yardımları ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Reyhanlı Lojistik merkezimizde bulunan fırınımız ve kendimizin işletimini yürüttüğümüz 8 adet fırınımız var. Suriye içerisinde ki fırınlara da maddi destek ve un desteği sağlıyoruz. Toplamda 2017 yılı verilerine göre 965 bin günlük ekmek çıkarıp kamplarda ki insanlara dağıtıyoruz. Bizlerde kayıtlara olan insanlar, dağıtım merkezlerinde ekmeklerini 10’lı paketler halinde alıyorlar. Lojistik Merkezi aynı zamanda bizim depomuzun olduğu, Suriye içerisinde ki çalışmaların koordine edildiği yer. Kamplarda gidilecek malzemelerin tüm dökümü burada yapılıyor. Suriye içerisinde de bir merkezimiz var. Reyhanlıdan giden malzeme, içeride ki lojistik merkezine giderek oradan dağılıyor” diye konuştu.

 

Suriye’de İHH tarafından günde 1 milyon ekmek üretildiğini belirterek açıklamalarda bulunan İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, “2011 Mart ayında barışçıl reform hareketleri ile başlayan Suriye krizi, Uluslararası güçlerin müdahalesi sonrası, küresel hesaplaşma arenasına dönüştü. Suriye’de insani bedel giderek artıyor. Bugüne kadar 500 bin kişi hayatını kaybetti, 2 milyon kişi sakat kaldı, 5 milyon kişi ise maalesef evini terk etti. Malumunuz havalar soğuk,kış ayındayız milyonlarca insan zor şartlar altın yaşıyor. Bizler İHH İnsani Yardım Derneği olarak Suriye’de mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için günde 1 milyon ekmek üretiyoruz. Hz Ömer buyuruyor ki, ‘Kar yağdığında dağlara yemler serpin ki kuşlar aç kalmasın, insanlar demesinler ki Müslüman memleketinde kuşlar öldü’. Dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslüman çocuk açlıktan ölüyorsa, bizler Müslümanlar olarak bunun hesabını veremeyiz. İHH savaşın başladığından bugüne kadar Suriye’de ki bu krizi yürüttü. İHH’nın kurmuş olduğu 6 konteynır, 27 çadır kentte 150 binden fazla insan yaşıyor. 61 fırın ve 30 mutfağımız var. Burada Suriyeli mültecilere destek vermeye devam ediyoruz. Fırınımızı az önde gezdik, uluslararası standartlar bu fırınlar. Suriyeli mültecilerin yardımını yapmaya devam ediyoruz. Halkımızdan da istediğimiz şudur; burada hayat çekilmez durumda çok acil bot,mont,kışlık kıyafet ve gıdaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş