İnegöl firması Uşak’ta 54 dönüm arazi üzerine güneş enerji santrali kuracak

Yayınlama: 23.02.2023
525
A+
A-

İnegöl’ün köklü geri dönüşüm şirketi Erka Çevre, Uşak’ta atıl vaziyette olan 54 alan için protokol imzaladı. Protokol kapsamında tarıma elverişsiz alanda güneş enerjisi santrali kurulacak.

Geri dönüşüm firmalarında ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olan Erka Çevre, yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Uşak’ta atıl vaziyetteki 54 dönüm hazine arazisi, 29 yıllığına İnegöl firması tarafından kiralandı.

Kiralanan alan üzerine güneş enerji santrali kurulacağı açıklandı.






Konuya ilişkin Erka Çevre tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uşak’ın Eşme ilçesinde, atıl durumda ve tarıma elverişsiz 54 dönüm hazine arazisini, kuracağımız güneş enerji santrali ile ekonomiye kazandırıyoruz. Bu kapsamda yer tahsisiyle alakalı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile 29 yıllık protokol imzalayarak, projemize start vermiş bulunuyoruz. Enerjimizi yerli ve yenilenebilir güneş kaynağından sağlayarak, daha yaşanabilir ve daha temiz dünya hedefimize bir katkı daha sunmuş olacağız”

ERKA ÇEVRE

1997 yılında kurulan Erka Çevre, atık yönetimi konusunda her geçen gün yeni girişimlerde bulunarak ülkenin öncü firmalarından biri olmayı başardı. Bünyesine kâğıt-karton, naylon, plastik, palet ve geri dönüştürülebilen diğer atıkların yanında metal hurda, tehlikesiz atıklar ve tehlikeli atıkları ilave ederek atık konusunda uzman kadrosuyla birlikte entegre hizmet verme konusunda profesyonelleşti.

21.04.2009 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 25087 sayılı yazısıyla onaylanan İnegöl Belediyesi Ambalaj Atıkları Yönetim Planı doğrultusunda İnegöl Belediyesi sınırları içinde kaynakta ayırma ve geri kazanım projesi başlatılarak, tüm ilçeye ambalaj atıklarının toplanması konusunda hizmet verilmeye başladı. Firma, ambalaj atıklarının kaynakta ayrı toplanması işini ev, okul, kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sanayiden de yapmakta.

Firma, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma, Ambalaj Atığı Geri Kazanım, Bazı Tehlikesiz Atıklar İçin (Metal Hurda Dahil) Toplama ve Ayırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Tehlikeli Atık Taşıma, Tehlikeli Atık Geri Kazanım ve Tanker Temizleme konularında yetki belgelerini almaya hak kazandı.

YENİ ATILIM GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Öte yandan geri dönüşüm alanında ülkemizin önce kuruluşlarından olan Erka Çevre, yaptığı yeni atılım ile Uşak’a kuracağı güneş enerji santrali ile enerji alanında ilk yatırımını gerçekleştirmiş olacak.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş