İNEGÖL İL OLUYOR

Yayınlama: 15.06.2023
1.247
A+
A-

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 19 yeni il ve 27 yeni ilçe önerisi sonrası AK Parti’de hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin bir araya gelerek takvim oluşturması bekleniyor. Öte yandan Ankara’daki kulislerde de il olmaya aday ilçeler sıralanmaya başladı. Öncelikli il olmaya aday ilçeler arasında ise ilçemiz İnegöl ile Antalya’nın Alanya ilçesi bulunuyor.

989’da Aksaray’ın il olmasıyla başlayan süreçte, il sayısı 67’den 81’e çıkarılmıştı. Önümüzdeki süreçte il sayısının 100’e tamamlanması bekleniyor.






BAHÇELİ’NİN 19 İL, 27 YENİ İLÇE ÖNERİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 19 yeni il ve 27 yeni ilçe önerisi sonrası bu konu yeniden gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre çalışmalar devam ediyor.

AK Parti,14 Mayıs seçimlerinden yaklaşık 6 ay önce yasa çalışması gerçekleştirmişti. AK Parti MYK’da da sunumu gerçekleşmişti.

İNEGÖL İL OLMAK İÇİN ARANAN KRİTERLERE ÇOKTAN UYUM SAĞLAMIŞ DURUMDA

Ancak hangi ilçelerin şehir olacağına dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı. İl olabilmek için, ‘Nüfusun 100 bini geçmesi, ilk merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olunması’ gibi kriterler aranıyor. Bununla beraber ekonomik durumu, eğitim seviyesi ve hinterlandı gibi pek çok kriter var. Bahsedilen kriterlere göre İnegöl’ün il olmaya engel bir durum görülmüyor.

HANGİ İLÇELER NÜFUS KRİTERİNİ KARŞILIYOR?

Nüfus bakımından bakıldığında Tarsus, Alanya, İnegöl, Çorlu, Manavgat, Midyat, Fethiye ve Erciş gibi ilçeler nüfus bakımından koşulları sağlıyor. İl olmaya aday öncelikli ilçeler arasında ise ilk ili sırada ilçemiz İnegöl ile Antalya’nın Alanya ilçesi bulunuyor.

2024’TEN SONRA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

AK Parti’nin bu çalışmasının 2024’teki yerel seçimlerden sonra yasalaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin bir araya gelip takvim oluşturulacağı ifade ediliyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş