İnegöl Mobilyasında dev adım ! Marka değerini artıracak “garanti belgesi” projesi

Mobilya’nın başkenti ilçemizde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, BTÜ, BEBKA ve İMOS işbirliğinde ‘Mobilya Garanti Belgesi’ projesi oluşturuldu. 12 Milyon 800 Bin TL bütçeli projenin amacı Mobilya Sektörüne garanti belgesi oluşturmak

Yayınlama: 14.05.2020
778
A+
A-

Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olan İnegöl’de Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa-Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve İnegöl Mobilya Sanayiciler Derneği tarafından ‘Mobilya Garanti Belgesi’ isimli proje hazırlandı.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada, 12 milyon 800 Tl bütçeli proje ile mobilya sektörünü disipline etmek ve sektöre garanti belgesi oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, . Türkiye mobilya sektörüne örnek teşkil edecek bir proje olduğunun altını çizdi.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl Mobilyası garanti belgesi adı altında Tasarım Merkezi ve ARGE merkezinin içinde bulunduğu bu proje İnegöl mobilyasının kalitesini yükseltmek amacıyla, sektörü disipline etmek amacıyla kurgulanan bir proje. Projemizi BEBKA destekli yürütmeye devam ediyoruz. Fizibilite çalışmaları tamamlandı. Pandemi süreci tamamlandıktan hemen sonra yatırımı başlatacağız. 1 yıldır çalışmasını sürdürdüğümüz ve halen devam eden bir proje bu. Bu proje aslında TSE tarafından uygun ve rantabl görünen bir proje. Türkiye mobilya sektörüne örnek teşkil edecek bir proje.  Bu projenin toplam yatırım bütçesi 12 milyon 800 bin TL. Projenin tamamlanması ile birlikte diğer garanti belgesi veren firmalar ile anlaşarak, mobilya sektörüne garanti belgesi vereceğiz. Dünyada ki diğer kurumlar ile ortak hareket edebilme garantisine sahip. Projemiz Bursa Teknik Üniversite, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İMOS, BEBKA ortaklığında pandemi sürecinden hemen sonra başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

ARTIK HER FİRMA İNEGÖL MOBİLYASI MARKASINI KULLANAMAYCAK

Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü, “Firmaya garanti altına alacağız. Ürünlerin üretim aşamasında kontrolünün sağlanması için bir sistem oluşturduk. Otokontrolü firmalar ile birlikte sağlayacağız. Bundan sonra her firma ‘İnegöl Mobilyası’ markasını kullanamayacak. Bu sisteme dahil olan firmalar kullanabilecek. Ürüne İnegöl Mobilyası etiketi yapılan testlerin ardından, uygun olması halinde bizim tarafımızdan yapıştırılacak. Üretim aşamasından itibaren ürün için bir test süreci olacak.  Bu testten geçen ürünler İnegöl Mobilyası ünvanı ile satılabilecek ve garanti belgesi olacak. Projenin içerisinde Test Merkezi, Tasarım Merkezi, ARGE merkezi ve Malzeme Kütüphanesi olacak”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş