İNEGÖL SANAYİSİNDE YENİ SİSTEM

Ramazan Ayı’nın yaklaşması ile beraber İnegöl sanayisi de yeni sistem ile işveren ve çalışanları anlaşıyor. Anlaşmaya göre işçiler Ramazan Ayı’nda yıllık izinlerini kullanacaklar ve bu ay için maaşlarının yarısını alacaklar.

Yayınlama: 16.04.2020
2.302
A+
A-

Edinilen bilgilere göre Koronavirüs nedeni ile işletmeler zor zamanlar geçirirken, İnegöl’de bir firma çalışanları işverenleri ile bir araya gelerek teklifte bulundu. Ramazan Ayı’nda yıllık izinlerini zorunlu olarak kullanmak isteyen işçiler, Ramazan Ayı’nda tatil verip maaşlarının ise yarısını talep ettiler.

 

İşçilerin bu teklifi karşısında işveren tarafından olumlu tepki gelince, farklı bir işletme de bu sistemi gündemine aldı. İnegöl’ün iki büyük firmasında yaşanan bu olayın ardından, bahsi geçen işletmelerde çalışan bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Ramazan Ayı geldi. Koronavirüs de hayatımızın bir parçası gibi oldu. İşverenler zor zamandan geçiyor. Bizlerde gidip işverenimiz ile konuştuk. Ramazan Ayı’nda tatil yapalım dedik. Zaten Ramazan Ayı’nda fazla çalışamıyor insanlar. İşveren zarar görmesin istedik. Yıllık iznimizi de Ramazan Ayı içerisinde kullanmak için talepte bulunduk. İşverenimiz açıkçası çok sevindi. Ramazan Ayı’nda maaşımızın yarısını verecek. Talep gelmesi halinde gidip tekrar çalışabileceğiz. Bu zor zamanlarda işverenimizin de yanında olmamız gerekiyor. Bugün bunu yapmazsak, yarın işsiz kalabiliriz. Şimdiye kadar ekmeğini yediğimiz işverenimize neden bir güzellik de biz yapmayalım dedik”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş