iNEGöL SiYASi AKADEMi

2004 Yılında Hikmet Şahin’in Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, Bursa ve ülke genelinde İnegöllü siyasetçilere yer verilmeye başlandı. AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda 5 isim görev alırken, MHP Bursa İl Başkanlığı’nda ise 2 isim yer aldı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ve Milletvekili Hüseyin Şahin isimleri ile İnegöl’ün yetiştirdiği siyasetçiler Bursa ve ülke genelinde önemli görevler üstleniyor.

Yayınlama: 25.09.2017
3.136
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanlığını bırakmasının ardından, 2004 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olan Hikmet Şahin’in seçilmesi, İnegöl’ün siyasete adam yetiştirdiğinin ilk örneklerinden biri olmuştu. Büyükşehir Belediye başkanlığı görevi süresince Bursa’ya birçok yatırım ve hizmetlerde bulunan Hikmet Şahin, İnegöl’ün adının hep iyi anılmasına vesile olmuş, İnegöl’de yetişen siyasilere Ankara ve Bursa’nın güvenmesine neden olmuştu.

 

MELİH ECERTAŞ İLE BAŞLADI






Hikmet Şahin’in vefatının ardından uzun bir süre İnegöl’de yetişen siyasiler Bursa ve Ankara’da yer alamazken, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan kongresinde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na İnegöllü Melih Ecertaş getirildi. Evli ve bir çocuk babası olan Melih Ecertaş, Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinden önce ise İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürmüştü.

 

BURSA İL BAŞKANI İNEGÖLLÜ 

Eski AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un istifa etmesinin ardından yeni il başkanının kim olacağı tartışılırken, kulislerde adı dahi geçmeyen Ayhan Salman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa İl Başkanlığına atanmış ve herkesi şoke etmişti. Bursa’da daha önce çeşitli birimlerde görev Ayhan Salman’ın ismi konuşulmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayhan Salman’ı tercih etmesi İnegöl’de yetişen siyasetçilere güveni arttırdı.

 

AK PARTİ BURSA’DA 4 İNEGÖLLÜ

Ayhan Salman’ın Bursa İl Başkanlığına atanmasının ardından yeni oluşturulan 50 kişilik yönetimde ise  AK Parti eski İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, eski Bursa Milletvekili Adayı Halide Serpil Şahin, Saadettin Cangül ve Gül Başkan olmak üzere 4 İnegöllü siyasetçi görev aldı. 

 

MHP BURSA’DA 2 İNEGÖLLÜ

Önceki gün MHP Bursa İl Başkanlığı olağan kongresinde ise tek liste ile seçime gidilmiş ve Tevfik Topçu Başkanlığında seçilen listede, Güney Doğu Gazisi eski İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kaplan’a yönetim kurulu üyeliği görevi verildi. Görev alan listede İnegöllü işadamı Serkan Girgin de bulunuyor.

 

ANKARA’DA 1, BURSA’DA 7 İNEGÖLLÜ

Hikmet Şahin’in Belediye Başkanlığı sürecinden sonra İnegöl’de gerek AK Parti’de, gerek Milliyetçi Hareket Partisi’nde yetişen siyasetçilere duyulan güven bugün meyvelerini vermeye başladı. İnegöl, genel merkez nezdinde 1, Bursa nezdinde toplam 1’i İl başkanı olmak üzere  MHP ve AK Parti’den toplam 7 yönetici ile temsil ediliyor. 1946 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bursa Milletvekili seçilen Fahri Bük ve Abdurrahman Konuk milletvekilliği alanında İnegöllü olup, Bursa’dan seçilen ilk milletvekilleri olarak tarihe geçmiştir. 1950 yılından 1965 yılına kadar mecliste İnegöl’den milletvekili görev almamıştı. 1965 Yılında yapılan genel seçimlerde ise İnegöllü Ahmet Türkel Bursa Milletvekili olarak meclise girmiş ve 1973 genel seçimlerinde 36. Naim Talu Başbakanlığında kurulan kabinede Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev almıştır. O günden sonra ise İnegöl her dönemde en az 1 milletvekili ile Ankara’da temsil edilmektedir. Şuanda ise milletvekilliği görevini AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin sürdürüyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş