İNEGÖL’DE 1 FİRMADA HİLELİ ÜRÜN ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşın sağlığıyla oynayan ve hileli gıda ürünleri satan 45 firmayı ifşa etti. Bu listede biri İnegöl’den olmak üzere Bursa’dan da 4 firma yer aldı

Yayınlama: 18.04.2020
2.401
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusunda, taklit, tağşiş ve ilaç etken maddesi kullanılan gıda ve besin ürünleri listesi açıklandı. 

Bakanlık tarafından 45 firmaya ait 55 parti ürün listesi kamuoyu ile paylaşılırken halk sağlığını tehlikeye atan firmalar ifşa edildi. 






Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan duyuruda ülkedeki gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

Bakan Pakdemirli’nin duyurduğu taklit tağşiş listesine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

İNEGÖL’DEN DE 1 FİRMA VAR

G.Y.M. MARKETİNG Gülay Ülger İnegöl/ firmasının Emline Beautiful Secret marka Kapsül ürününden Sibutramin maddesi çıktı.

SİBUTRAMİN NEDİR?

Sibutramin obezite tedavisinde kullanılan, serotonin, noradrenalin ve dopamin gerialımını engelleyen bir beta feniletilamindir.

Normal dozun üzerinde bulunduğu ilaçların ölüme neden olabileceği iddia edilen madde. İştahı azalttığı gibi antidepresan özelliği de olan obezite tedavisinde kullanılan madde.  Açlık duygusunu azaltmak üzere merkezi sinir sistemine etki eden bir kimyasal molekül. Doktor reçetesi ile ve tıbbi kontrol altında kullanılması gereken bir ilaç, çünkü uygun olmayan bir kullanım sonucu kalp ve damar sisteminde, sindirim sisteminde, merkezi sinir sisteminde, deride, duyu organlarında ağır yan etkilere yol açabiliyor.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş