iNEGÖL’DE ADALET YüRüYüŞü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet” sloganıyla Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattığı yürüyüşe CHP İnegöl ilçe teşkilatından da destek geldi. CHP İnegöl İlçe Teşkilatı, İnegöl Adliyesi’nden başlayarak yaklaşık 25 kilometre yürüyerek Kestel’in Turanköy mahallesine ulaştılar.

Yayınlama: 19.06.2017
611
A+
A-

Adalet Sarayı önünde yürüyüş öncesi  açıklama yapan CHP İnegöl İlçe Sekreteri Kemal Torun, “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu yalnız değildir. Yaptığı işten dolayı ben bunun hesabını sorarım. Kimsenin yanına bırakmam diyen iradenin hedef göstermesi ile tutuklanmıştır. Bu bize yargının baskı altında olduğunu göstermektedir. Değerli arkadaşlar, On Beş yıllık AKP iktidar döneminde Ergenekon ve Balyoz düzmece davaları ile talimatlı çadır mahkemeleri ile adalete olan güven sarsıldı. İnsan hakları ayaklar altına alındı. Değerli arkadaşlar, Cemaatlerin ne istedilerse aldığı bürokrasinin ve devletin toptan cemaatlere peşkeş çekildiği kendi ağızlarından tescillendi. BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) eş bakanlığı ile övünenler ABD emperyalizminin Orta doğuyu kan gölüne çevirmesiyle övünebilirler. Ancak, bizler Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini kendimize şiar olarak kabul ettik. Her türlü işgal ve savaşı şiddetle kınıyoruz. Emperyalistlere ve iş birlikçilerine, kirli ellerinizi bölgemizden çekin, savaşa hayır, barış hemen şimdi diyoruz. Değerli arkadaşlar, OHAL e sığınarak son günlerdeki, atamalar ve uygulamalar bizlerin on altı nisan’ da neden hayır denmesi gerektiği tespitlerimizi doğruluyor. Onun için provokasyonlara kapılmadan çatışma dilinden uzak, süreci halkımıza doğru anlatmalıyız. Geçmişteki tespit ve söylemlerimizi bilince çıkarıp halkımıza anlatacağız. Her kes için adalet kamusal eğitim ve sağlık, demokrasi taleplerimizi hep canlı tutacağız” şeklinde konuştu.

 

“Haklı mücadelemiz sonucunda Berberoğlu özgür kalacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Torun, “FETÖ ‘ye AK Parti’lilerin yapmış olduğu övgüleri, Mit tırlarıyla insani yardım yalanını Tuğrul Türkeş’ in vallahi de billahi de Türkmenlere tırlarla yardım gitmedi söylemini, Bahçeli’nin MİT tırlarıyla devlet eliyle suç örgütlerine silah taşındığı söylemlerini asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunlar AK Parti’ye biat ettikleri için, makam ve mevki sahibi oldular. Enis Berberoğlu, AK Parti’ye biat etmediği için yirmi beş yıla mahkum oldu. Sayın Başbakan, ben OHAL koşullarında Halk oylaması yaptırmam, dedi. Sözünü tutamadı seçim meydanlarında biat et rahat et söylemi ile hak ettiği yeri buldu. Bizler biat etmeden evrensel ölçekte haklarımızı korumak için buradayız. Arkadaşlar bütün yetkilerin tek elde toplandığı otoriter yönetimlerin dünyadaki tanımı faşizmdir. Kahrolsun Faşizm. Yaşasın omuz omuza halkımızın haklı mücadelesi. Adalet arayışımız. Haklıyız Kazanacağız” dedi.






 

Daha sonra konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise “Adaletin mazlumlar için olmasını gerektiğini düşündüğümüz için adaletin önündeyiz. Ama ne yazık ki adalet binalarının içinde saray faşizminin egemenliği söz konusudur. Yargıçlar hakimler savcılar hukukun üstünlüğüne hukukun bilimsel açıklamalarından değil sarayın bu konuda nasıl karar vereceği üzerinden davalara karar vermektedirler. Enis Berberoğlu üzerinden yürüyen bu süreç sadece bir milletvekilimizin üzerinden değildir. Bütün Milletvekilleri içindir. Adalet yoksa can güvenliği yok, mal güvenliği yok, özgürlük yok. Sayın genel başkanımız hukukun tükendiği, demokrasinin tükendiği, iktidarın her türlü aymazlık içerisinde olduğu bir dönemde Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü başlattı. Bizde bu aydınlık coğrafyada Ankara’dan başlayan yürüyüşe İnegöl’den başlıyoruz. Her adımımız bir adalettir” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından sayıları 60’ı bulan CHP teşkilatı üyeleri İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler eşliğinde Kestel’in Turanköy mahallesine yaya olarak yürüdüler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş