İnegöl’de ev sahibi-kiracı kavgaları artıyor

Yayınlama: 12.09.2023
631
A+
A-

İnegöl’de son süreçte özellikle kira fiyatlarında meydana gelen artışların ardından mevcut kiracılarını çıkararak farklı kişilere evini kiraya vermeye çalışan ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerginlik artıyor. Kira fiyatlarının kontrol edilemeyecek düzeyde olması nedeni ile artan gerginlik ortam nedeni ile tarafların huzursuzluğu gün yüzüne çıkıyor.

İnegöl’de artan kira fiyatları nedeni ile özellikle ev sahiplerinin yeni bir yol izleyerek çeşitli bahanelerle kiracılarını evlerinden çıkarmaya çalıştıkları öğrenildi. Mevcut şartlara göre evlerinin daha üst fiyatlara kiraya verebileceğini belirten ev sahipleri, oğul-kız bahanelerinin ardından şimdi de huzursuzluk ortamı oluşturarak kiracıları evden çıkarmaya çalışıyor.

KİRACILAR DİKEN ÜSTÜNDE






Öte yandan İnegöl’deki kiracılar ise diken üstünde. Yaklaşık 2-3 bin bandında kira veren kiracılardan talep edilen fiyat ise 10 bin lira civarında. Asgari ücret ile geçinmeye çalışan kiracılar ise kara kara düşünüyor.

HUZURSUZLUK ORTAMI HAKİM

Öte yandan İnegöl genelinde kiracı-ev sahibi huzursuzlukları devam ediyor. Bu ortamda sürekli tartışma yaşanması nedeni ile kiracılar fiyatların normale dönmesini bekliyor.

İŞYERİ KİRALARI

Öte yandan kiralık daire fiyatları gibi işyeri kiraları da gündemde. Fahiş zamların ardından işyeri sahipleri ile kiracıları arasında da sorunlar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yine böyle bir sorun nedeni ile sanayide gerginlik yaşanmış, çevredeki esnafların müdahalesi ile kavga yatıştırılmıştı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş