İNEGÖL’DE KONUT SATIŞLARI

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uçaravcı, konut satışlarında geçen yıla göre gerileme meydana geldiğini belirtti.

Yayınlama: 17.06.2019
816
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uçaravcı, şu ifadeleri kullandı: “Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye genelinde konut satışları %31.3 82.252 adete geriledi”

 

PEKİ İNEGÖL’DE DURUM NE?






“İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği başkanı Melih Uçaravci şu şekilde belirtti geçen yılla bu yıl arasında TUİK’e göre 21,6 gerilemiş durumda geçen yıl İnegöl de ilk 5 ayda 1712 daire satışı gerçekleşmiş bu yıl ise bu rakam 1342 de kalmış. Yine bu duruma şükürler etmemiz gerekiyor. Türkiye geneline göre iyi bir durumdayız”

 

YATIRIMCILARI İNEGÖL’E GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

“Görevi devir almamız yaklaşık 1 ay oldu o gün bu gündür geceli gündüzlü İnegöl’e ne kazandırabiliriz diye çalışıyoruz. Ekibimizle beraber bölge Emlakçılarıyla görüşmeler içindeyiz. Gerek Türkiye içi gerek Yurt Dışı yatırımcısını İnegöl’e  getirmek için programlar hazırlıyoruz. İnşallah Şehrimize daha çok yatırımcı getireceğiz. Yönetim kurulumuzla beraber bu rakamlarda ki negatifliği pozitife çevireceğiz”

 

DÜŞÜŞTEKİ  BÜYÜK ETKEN NE?

“Ülkemizin içinde bulunduğu maddi durgunluk döneminde bilindiği üzere en çok etkilenen inşaat sektörü oldu. Maliyetler aşağı yukarı %60 a yakın artış gösterdi. Bu durumda müteahhit arkadaşlarımız karlarından feragat edip maliyetlerine daire satışları yapıyor. Ayrıca bankaların konut kredileri çok ciddi anlamda yükseldi. Gezi olaylarından önce 0,60 olan faiz oranları FETÖ olaylarının yüzünde 1,9 lara kadar yükseldi. Allah bu ülkeye oyun oynayanlara gün yüzü göstermesin. Bizler emlak sektörüne hizmet veren meslektaşlarımızla daha çok çalışıp vatandaşların birikimlerini konut yatırımları yapmaları için çaba sarf ediyoruz. Faize yatırım yapanlar kısa vadede ciddi karlar yaptıklarının inancındalar fakat bizlerin inanışlarına göre faiz haramdır. Çok değerli müşterilerimiz “300.000 TL ye bir daire alıp 1.300TL kira geliri alacağıma 300.000TL ye bankadan 5000 TL ye yakın gelir elde ediyorum” diyorlar. Fakat bu mali durgunluktan çıktığımızda 300.000TL ye aldıkları daireleri %20 %25 e yakın fiyat farkıyla alacaklarını düşünmüyorlar. Bizler herkese helal yoldan kazanç öneriyoruz”

 

PEKİ İNEGÖL’DE TÜRKİYE GENELİNE GÖRE NEDEN DAHA AZ DÜŞÜŞ GÖSTERDİ?

“Ülkemizdeki yaşanan son ekonomik durgunluktan sonra; İlçemiz gayrimenkul yatırımları açısından Türkiye’nin ilgiyle baktığı şehirler arasında bulunuyor. Türkiye de ki yatırımcı şu anda yatırımlarını tekrar dizayn döneminden geçiyor ve güvenli limanlara ihtiyaç duyuyor. İnegöl’e yatırım yapan yatırımcı durgunluk döneminde dahi mülklerini değerinde satmakta sıkıntı yaşamıyor”

 

“İnegöl’de yapılan yatırımların avantajları ise şu şekilde; İnegöl de bulunan sanayi tipi yatırım araçları ve konut yatırımları senelik kira artışları hesap edildiğinde 10-12 yılda nakti geri dönüş sağlıyor. Mülkün değer kazanması noktasında ise; İnegöl son 10 yıl hesap edildiğinde sanayi arazilerinde 15 katı, konut arazilerinde 10 katı, fabrika ve iş yerlerinde 6 katı, dairelerde 4 katına  kadar fiyat artışları sağlamıştır. Yani şöyle düşünelim her ay kira geliri sağlayıp uzun dönem de mülkün satışını durumunda da kar yapıyorsunuz. Sözlerime şu şekilde son vermek istiyorum; Unutmayın dünya üzerinde üretilmeyen tek şey topraktır. Lüks bir arabadan binlerce üretilebilir. Ya da dolar altın gibi yatırım araçlarından istediğiniz zaman bulabilirsiniz. Ama bir şehrin bulvarında bir kez yer alabilir ve bu mevkideki bir mülk asla başkasında  olmayacaktır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş