iNEGöL’E DEV YATIRIM

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımdan çevreye, spordan tarihi kültürel mirasa kadar her alanda, İnegöl’e son 3 yılda 384 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Yayınlama: 13.01.2021
2.400
A+
A-

Bursa’yı 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele alan ve tüm ilçelerde altyapıdan üst yapıya büyük projeleri bir bir devreye alan Büyükşehir Belediyesi, nüfus ve sanayi potansiyeli ile Bursa’nın en önemli ilçelerinden İnegöl’de de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

 

ASLAN PAYI ULAŞIM VE ALTYAPI






Gerek ekonomik sorunlar gerekse de son 1 yıldır devam eden pandemi sürecine rağmen hiçbir ilçede ulaşım ve altyapı yatırımlarından taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ilçesinde de en büyük yatırımı ulaşım ve altyapıya yaptı. Son 3 yıl içerisinde akıllı kavşak uygulamalarından köprülere ve mevcut yolların sağlıklaştırılmasına kadar İnegöl’de pek çok alanda 167 milyon 835 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Ulaşım yatırımları kapsamında 65 kilometrelik sıcak asfalt kaplama, 103 kilometrelik sathi kaplama, bir körü imalatı, 48 bin 329 metrekare tretuvar ve 32 bin 500 metre bordür düzenlemesi yapıldı.

 

ALTYAPI GÜÇLENİYOR

Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle yapılan 102 milyon TL’lik içme suyu hatları ile ilgili projenin startını geçen yıl Haziran ayında veren Büyükşehir Belediyesi, bu proje kapsamında İnegöl ilçesinde 27200 ton kapasiteli 9 adet içme suyu deposu, 32,4 kilometre uzunluğunda isale hattı, 314,2 kilometre içme suyu şebeke hattı ile evsel içme suyu hattı yapacak. Halen Ulupınar ve Kırkpınar su kaynaklarından beslenen, içme suyu şebeke altyapısı çoğunlukla asbest, PVC ve döküm borulardan oluşan İnegöl, bu projeyle daha sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak. Bu dev proje devam ederken, BUSKİ tarafından son 3 yılda İnegöl’de toplam 167 milyon 879 bin TL’lik altyapı yatırımı yapıldı. Çalışmalar kapsamında 172 kilometre içme suyu hattı, 82 bin metre kanalizasyon hattı, 28 bin metre yağmur suyu hattı, 19 bin metre dere temizliği, 14 adet içme suyu deposu ve bir arıtma tesisi yapıldı.

 

YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR

Tarihi Cafer Paşa Hanı’nın restorasyonundan Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna, İnegölspor Tesisleri’nden mahallelerdeki mezarlık duvarlarının onarımına hayatın her alanına dokunan yatırımlarla ilçedeki yaşam kalitesini yükselten Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı aracılığıyla da 3 yılda 36 milyon TL’lik yatırımı ilçeye kazandırdı. Park Bahçe düzenlemelerine 10 milyon, kamulaştırmalara da 1,5 milyon TL harcayan Büyükşehir Belediyesi, son 3 yılda İnegöl’e 384 milyon 658 bin 459 TL’lik yatırımı kazandırmış oldu.

 

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

İnegöl’ün gerek sanayi altyapısı gerekse de nüfus potansiyeli ile Bursa’nın merkez dışındaki en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm dünyada yatırımların neredeyse durma noktasına geldiği pandemi sürecine rağmen Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlara devam ettiklerini söyledi. İnşaatı devam eden içme suyu hattı projesinin sağlıklı suya erişim noktasında hayati önem taşıdığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Sadece İnegöl’de değil tüm ilçelerimizde ulaşım ve altyapı bizim olmazsa olmazımız. Bu konudan asla taviz vermeyeceğiz. Bunun yanında her ilçemizin önceliklerine göre spordan eğitime, yeşil alan düzenlemelerinden halkımıza doğrudan temas eden sosyal projelere kadar her alanda yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş