iNEGöLLüLER AKIN ETTi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ilk namaz 86 yıl sonra kılındı. Namaz öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur’an okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da dua etti. İnegöllüler de bu tarihe tanıklık etmek için adeta Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne akın etti.

Yayınlama: 24.07.2020
1.386
A+
A-

Danıştay 10. Dairesi’nin Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz’da Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

 

Ayasofya Camisi’nde sabah 10.00’da sala ve tekbirlerle başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı. Türkiye’nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyan, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet etti.






 

Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yaptı.

 

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA: NAMAZ ALANLARI TAMAMEN DOLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camii çevresindeki namaz kılma alanlarının tamamının dolduğunu, salgın nedeniyle misafir girişlerinin durdurulduğunu belirtti.

 

Sabah saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde açılış için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, cami içinden fotoğraf paylaşmıştı.

 

İNEGÖL’DEN İSTANBUL’A AKIN

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl sonra namaz kılınacak olması nedeni ile İnegöl’den birçok vatandaş gerek otobüslerle gerekse de özel araçları ile İstanbul’a akın etti.

 

BAZILARI İÇERİ GİREMEDİ

İnegöl’den İstanbul’a tarihe tanıklık etmek için giden bir çok İnegöllü ise cami bahçesine bile giremedi. Bir çok vatandaş, sosyal mesafeye uyularak yerleşilen alanda yer olmamasından dolayı kalabalık nedeni ile bahçeye dahi giremedi.

 

Bu ana tanıklık eden Volkan Beysir isimli İnegöllü vatandaş, gazetemize açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Hak yerini buldu. Fatih Sultan Mehmet Han’ın İslam’a kazandırdığı, yeryüzünde ümmetin mescidi yaptığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, yeniden Ümmeti Muhammed’e hediye eden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun”

 

DÜNYANIN GÖZÜ AYASOFYA’DA

Sadece ülke basının değil, dünyanın dört bir yanından bir çok yabancı medya unsurlarının da bu tarihi ana ilgi duyduğunu belirten Beysir, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Dünyanın gözü burada. Artık yiğit düştüğü yerden kalkıyor. Biz buna inanıyor ve iman ediyoruz. Burada yüzbinlerce insan var belki de. Namaz kılmak için gelen ama bahçeye dahi alınmayan binlerce insan var. Ayasofya’yı Ümmeti Muhammed olarak çok özlemişiz. İnşallah rabbim nice fetihler nasip eder ve nice Ayasofya’larımız olur. Bugün Günlerden Ayasofya-i Kebir Camii
Alemlerin En Sevgilisi Muhammed Mustafa Sallahu Aleyhi vessellam Peygamber Efendimiz burda
Gelmiş Geçmiş Tüm Peygamberler Burada 
Hz.Ebubekir Sıddık R.a ,Hz.Ömer R.a,Hz.Osman R.a,Hz.Ali R.a burda 
Tüm Sahabeler burda 
Bedrin Aslanları burda 
4 büyük Melek ve Tüm Melekler burda 
Tüm Alimler burda 
Şeyh Edebali hz. Aksemseddin Hz.leri ,Emir Sultan Hz.leri Mahmud Hüdai Hz. Leri burda,
 Oğuz Kağan ve 24 boyu burada 
 Ertuğrul Gazi Dedemiz ve oğulları 36 Sultan Burada
Selçuklu Sultanları Burda
Fatih Sultan Mehmed Han Hz leri ve Sultan Abdülhamid Han Hz leri aynı Safta burda !!!
HAMD OLSUN CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN …Vesselâm”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş