İnegöl’ün 17 yaylası, keşfedilmeyi bekliyor

Yayınlama: 15.01.2024
1.210
A+
A-

Çevresi ormanlarla kap ilçemiz İnegöl’de, Karadeniz yaylalarını aratmayan doğal güzelliklere sahip olan 17 muazzam yayla, doğaseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

İnegöl’ün 17 yayla ve toplamda 1524 hektarlık alanı, aralarında Alaçam, Arapoturağı, Balabancık ve Kuzyatağı gibi başlıca yaylaların bulunduğu doğaseverlerin gözde destinasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, sezonluk yerleşim olan yaylalardan Boğazova-Kıranköy ve Gazelli, bölgeye ayrı bir özellik katıyor.

Rakım bakımından en yüksek üç yayla olan Karagöl (2500 mt), Koçyatak (2350 mt) ve Arpakırı (2200 mt), İnegöl’ün doğal güzelliklerini zirveye taşıyor. Özellikle Karagöl, 382 hektarlık geniş alanı ile bölgenin en büyük yaylası olarak öne çıkıyor.






Ancak, bu doğal cennet, yeterince bilinmiyor. Yeteri kadar bilinirliğinin olmaması da yerel ve uluslararası arenada hak ettiği ilgiyi görmemesine neden oluyor. İnegöl’ün doğal güzelliklerini ve yayla kültürünü daha fazla kişiyle buluşturmak adın yeni projeler bekleniyor.

İnegöl, Karadeniz bölgesindeki diğer bölgeler gibi yaylalarıyla ünlü bir destinasyona sahip olması, bir çok turisti de bölgemize çekebilir.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş