‘İnegöl’ün il olmasını istiyoruz’

Yayınlama: 23.06.2023
150
A+
A-

İnegöl’de 86 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, ‘İnegöl il olma’ talebini masaya yatıracak. Dernekler, odalar ve spor kulüplerinin de yer alacağı program, heykel mevkiinde gerçekleştirilecek. Saat 17.00 ile 18.00’da düzenlenecek olan etkinliğe yoğun katılım olması bekleniyor.

Derneklerin yer aldığı platform, 86 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile bir program düzenleneceğini, programın ana konusunun ise ‘İnegöl’ün il olma’ talebi olacağını belirtti. Platform, bir araya gelen 86 sivil toplum kuruluşunun tek amaç için toplanacağı ve heykel mevkiinde düzenlenecek olan programa tüm İnegöllü vatandaşları davet etti.

İNEGÖL’ÜN İL OLMAMASI İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK






Konuya ilişkin platformdan yapılan açıklamalarda, şu ifadelere yer verildi:

“Yıllardan beridir gündemde olan ama gündem olmaktan öteye geçmeyen İnegöl’ün il olma talebi, artık yerini sağlam temellerle dolduruyor. İlçe basınımıza yansıyan haberlerde olduğu gibi, nüfusumuz, ekonomik yapımız ve bir çiçek bahçesi olma özelliği ile birçok ili geride bırakan ilçemizin, il olmaması için hiçbir neden kalmamıştır. Geldiğimiz süreçte İnegöl’ün il olması elzemdir”

İNEGÖL’ÜN İL OLMASINI İSTİYORUZ

“Hiçbir derneğin ya da federasyonun öne çıkmadığı, bütün tarafların sadece ‘İnegöl’ çıkarlarını gözeterek gerçekleştireceği bu programa yoğun katılım bekliyoruz. İnegöl’deki tüm hemşerilerimize çıkan bu yolda destek vermelerini rica ediyoruz. Artık İnegöl’ün il olmasını istiyoruz”

Heykel mevkiinde saat 17.00’da başlayacak olan programa katılacak oda, dernek ve spor kulüpleri ise şu şekilde;

ODALAR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İnegöl Elektrikçiler ve Benzerleri Odası, İnegöl Kahveciler Ve Büfeciler Esnaf Odası, İnegöl Keresteciler Ve Benzerleri Odası, İnegöl Köfteci Aşçı Tatlıcı Ve Benzerleri Esnaf Odası, İnegöl Marangozlar Ve Mobilyacılar Odası, İnegöl Metalciler Odası, İnegöl Meyveciler Sebzeciler Ve Pazarcılar Odası, İnegöl Şoförler Ve Otomobilciler Odası, İnegöl Terziler Ve İşçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası, İnegöl Ziraat Odası.

FEDERASYONLAR

İnegöl Çorum Dernekleri Federasyonu, Marmara Kafkas Gürcü Federasyonu, MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu.

DERNEKLER

Anadolu Kültür Sanat Türkü Derneği, İMERHEV Papart Vadisi Kültür Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Abhaz Kültür Derneği, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Atatürkçü Düşünce Derneği, İnegöl Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Beşiktaşlılar Derneği, İnegöl Bitlis Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, İnegöl Bosna Hersek Türkleri Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği, İnegöl DAĞ-DER Derneği, İnegöl Domaniçliler Derneği, İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür Ve Yaşatma Derneği, İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği, İnegöl Erzurum Kültür Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Fenerbahçeliler Derneği, İnegöl Genç İş Adamları Derneği, İnegöl Giresunlular Derneği, İnegöl Kafkas Folklor Ve Kültür Derneği, İnegöl Kastamonulular Dayanışma Derneği, İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, İnegöl Manav Türkmen Kültür Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği, İnegöl Muş İlder Derneği, İnegöl Müteahhitler Derneği, İnegöl Posof Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği, İnegöl Rumeli Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği, İnegöl Samsunlular Derneği, İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Sultan Abdülhamit Han Kültür Ve Eğitim Derneği.

SPOR KULÜPLERİ

İnegölspor, Orhaniyespor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş