iRAN’A UZANAN ‘MOBiLYA’ HiKAYESi

İnegöl’e bağlı kırsal Çayyaka Mahallesi’nde dünyaya gelen Ali İnci (54), döşemeci olarak birçok ülkede çalıştı. İnegöl’de tutunamadığı için ülke ülke gezen İnci, 23 yıldan beri İran’ın Tebriz şehrinde döşemecilik yaparak hayatını sürdürüyor.

Yayınlama: 15.01.2020
1.568
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Çayyaka Mahallesi’nde dünyaya gelen Ali İnci (54), farklı hayat hikâyesi ile gündeme geldi. 54 yaşındaki İnci, İnegöl’de bir çok mekan açmasına rağmen tutunamadı. Sonrasında ise yanına sadece ceketini alarak ülke ülke dolaştı.

 

Son olarak İran’ın Tebriz şehrine yerleşen Ali İnci, burada kendisin kurduğu ufak bir dükkanda koltuk üretimi yapmaya başladı. Hala koltuk üretimi yapan inci, İranlı eşi ile beraber hayatını Tebriz’de sürdürmeye devam ediyor.






 

Kendisi ile ilgili bilgilere veren Ali İnci, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ben İnegöl Çayyaka Mahallesi’ndenim. Yurt dışını dolaştım, döşemeciyim. İnegöl’de çok mekanlar kurdum, kaybettim, yürütemedim. Rusya’ya, Arnavutluk’a, Libya’ya, Azerbaycan’a gittim. En son İran’a gelmiştim burada kaldım”

 

23 yıldır İran’da yaşadığını, eşinin İranlı olduğunu belirten İnci, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Ben buralara bir ceket ile geldim. Çok şeyler kaybettim Türkiye’de olsun, burada olsun. Şimdi burada kendi çevreme göre bir şeyler yapıyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş