İSRAİL KATLİAMCI BİR KOALİSYON OLUŞTURDU

İsrail’de Dışişleri Bakanlığı görevine Mavi Marmara katliamı döneminde Genelkurmay Başkanı olan Gabi Ashkenazi getirildi. Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, İsrail’in katliamcı bir koalisyon oluşturduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Yayınlama: 22.04.2020
1.312
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. Netanyahu’nun Başbakan olduğu süreçte Gantz Savunma Bakanlığı, Mavi-Beyaz’ın iki numaralı ismi Gabi Ashkenazi ise Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturacak.

 

Bu gelişme sonrası Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. İsrail’de Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Gabi Ashkenazi’nin 31 Mayıs 2010 tarihinde insanlık tarihinin görebileceği sivillere yönelik en kanlı saldırılardan biri olan Mavi Marmara saldırısının emrini veren dönemin Genelkurmay Başkanı olduğunu hatırlatan Yazıcı, kurulan koalisyonun katliamcı bir koalisyon olduğunu ifade etti.






 

SALDIRI EMRİNİ VEREN GENERAL DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

Turgay Yazıcı, Mavi Marmara saldırısında 10 insanımızın şehit edildiğini, onlarca kişinin yaralandığını hatırlatarak; “İsrail’de koalisyon için anlaşmaya varıldığı haberlerini takip ederken, bir detay bizleri adeta şok etti. O an anladık ki bu koalisyon, esasında bir katliamcı koalisyondur. Netanyahu ismini zaten tanıyoruz. Türkiye’ye karşı kanlı bir eylem gerçekleştirildi. 31 Mayıs 2010 tarihinden bahsediyorum. Hafızalarımızda duruyor. Özgür Gazze hareketi… Çeşitli ülkelerden birçok aktivist Gazze’ye karşı uygulanan kuşatmayı protesto etmek ve masum insanlara yardım götürmek amacıyla yola çıkmıştı. İsrailli komandoların korkunç bir saldırısıyla karşılaştılar. Mavi Marmara Gemisinde masum, silahsız, amaçları sadece Gazze’ye yardım götürmek olan 10 insanımız şehit edildi. Gemideki herkes tutuklandı. Yaralılar vardı. İnsanlık tarihinin görebileceği sivillere yönelik en kanlı saldırılardan biri yaşandı 10 yıl önce. 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara’ya saldırı emrini veren bir General vardı. Bu Genelkurmay Başkanının adı Gabi Askhanazi. 2011 yılında görevi bitmişti. 2010’da saldırı yapıldığında görevde o vardı. Bu adam Mavi Marmara’daki katliamın emrini verip uygulatan adam. Bu adam şuanda İsrail Meclisinde. Yeni görevi İsrail Dışişleri Bakanlığı. Yani Mavi Marmara’daki katliamı yapan dönemin Genelkurmay Başkanı Gabi Askhanazi şuanda İsrail Dışişleri Başkanlığını üstlendi. Bir katliamcı. İsrail böyle bir devlet” dedi.

 

MAVİ VATANIMIZDA İSRAİL AT KOŞTURAMAZ

Gabi Askhanazi’nin saldırı sonrası yaptığı açıklamaları da hatırlatan Turgay Yazıcı, “O dönemde resmen yaptığı işi sonuna kadar da savunmuştu. Yaptığı bir açıklamada; ‘Ben yapmam gerekeni yaptım’ demişti. Hiçbir zaman nedamet içerisinde olmadığı bir gerçek. Bu katliamcı kişiliğin bürokratik bir sıfata büründüğü İsrail hükümetiyle bundan sonra Türkiye için olumlu bir tablo düşünmek mümkün mü? Buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum, Doğu Akdeniz’de bizler de varız. İsrail yalnız değil. Mavi vatanımızda İsrail’in at koşturmasına 2200 yıllık Türk Devlet Geleneği izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti bu katliamcılara taviz vermeyecektir. Bundan eminiz. Her şeyin farkında olduğumuzun bilinmesini, Türk halkının da bunlardan haberdar olmasını arzu ediyoruz. Elinde masum kanı bulunan, Mavi Marmara saldırısının emrini veren bu katliamcının getirildiği görevden dolayı İsrail hükümetini şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Turgay Yazıcı, açıklamasının sonunda TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılına da değinerek; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100’üncü yılını da kutluyorum. Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle evlerimizden kutlamak zorunda kaldığımız bu önemli günü, inşallah sağlıklı günlerde gelecekte çok daha neşeli ve coşkulu şekilde kutlamayı temenni ediyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş