KAYRA SAĞLIĞINA KAVUŞACAK.. DESTEK BEKLİYOR

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 9 yıl önce içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları hasar gören ve şimdiye kadar 301 ameliyat geçiren 12 yaşındaki Kayra Talha Yaman, sağlığına kavuşmak için gün sayıyor.

Yayınlama: 20.01.2020
1.351
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde ikamet eden Kayra Talha Yaman, 2011 yılında içtiği temizlik maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi ve kalın bağırsağı ağır şekilde zarar gördü. 2011 yılından bugüne kadar toplam 301 ameliyat geçiren Kayra, 4 kez Amerika Birleşik Devletlerine giderek tedavisini sürdürdü.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm tedavi aşamalarıyla yakından ilgilendiği Kayra Talha Yaman son son kez Amerika Birleşik Devleti’ne giderek ameliyat olacak. Kayra’nın bu ameliyatın ardından tamamen sağlığına kavuşması bekleniyor.



Kayra’nın ailesi 9 yıldır destek verenlere teşekkür ederek, Bursa Valiliği tarafından açılan yardım hesabına son kez destek verilmesini istedi.



 Kayra Talha Yaman, “Mutluyum, iyileşicem. Haftaya ABD’ye gideceğim. En büyük hayalim yemek yemek, top oynamak, arkadaşlarımla oynamak. 302. Kez ameliyat olacağım. Korkmuyorum. Yardım etsinler. Benim adıma açılan kampanya var. Bu kampanyaya beni sevenler destek versinler. Cumhurbaşkanımdan yardım bekliyorum, birde bana gelmesini istiyorum” dedi.



Daha sonra açıklamalarda bulunan anneanne Meral Güneş, “ Kayra 2011 yılında hastalandı. Uludağ Üniversitesine gittik 1 yıl orada kaldı. Ankara’da 2.5 yıl orada tedavi gördük ve Sağlık Bakanlığına müracaatımız ile ABD’ye gittik. 2 defa orada ameliyat geçirdi. Tekrar Türkiye’ye geldik hiçbir sonuç alınamadı. 2016’da kontorle gittiğinde ABD’ye hocalarımız gırtlak naklinin olması gerektiğini söylediler. 1 yıl sonra gelmemiz gerektiğini söylediler ve Talha gitti gırtlak nakli oldu. 2 ay önce raporun bitmesi nedeniyle geri döndü. 28 Ocak’ta yeniden gidecek. Şubat’ın 13’ünde 48 saatlik bir ameliyatı var. Bu sefer yemek borusu nakli olacak. İnşallah düzelecek ve geri dönecek. Uzun bir süreç oldu, hepimiz yıprandık, Kayra yıprandı. Sosyal bir faaliyeti hiç yok, devamlı yanındayız. Birinin desteği olmadan yaşaması mümkün değil. Şuan bir kampanya var Valimizin onayı ile 1 yıl açık. İş adamlarından, İnegöllülerden, Türkiye’den, Cumhurbaşkanımızdan, Belediye Başkanımızdan, Kaymakamızından, herkesten destek bekliyoruz. İnşallah el birliği ile Kayra düzelecek ve bunların hiç birine artık gerek kalmayacak. Kayra sağlığına kavuşacak, her çocuk gibi gezecek,oynayacak, yiyecek. Başka bir isteğimiz yok. Temennimiz bu. Kayra hiçbir eğitim alamadı. 2 yıl eve öğretmen gönderi Milli Eğitim, ama şuanda 2 yıldır gidemiyor. Kayra gelince böyle bir korkumuz var. Kayra’nın eğitim durumu ne olacak. İnşallah bir kolaylık sağlarlar Kayra eğitimine devam eder destek bekliyoruz” diye konuştu.



Kayra’nın ABD’de ki tedavisi ile ilgili yakından ilgilenen AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve beraberinde ki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan’da Kayra Talha Yaman’ı ziyaret etti.



Kayra’yı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, “Bu akşam Bursa Milletvekilimiz ve Kadın kolları başkanımız ile birlikte ziyarete geldik. Kayra’yı vekilimiz bünyesinde takip ediyoruz. Kayra 301 ameliyat oldu ve 302. Ameliyat için tekrar ABD’ye gidecek. İnşallah bu ameliyat son ameliyat olacak. Allah’ın izni ile Kayra sıhhatine kavuşacak, koşup, oynayacak ve tahsiline devam edecek” şeklinde konuştu.





AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise yaptığı açıklamada, “Güzel kardeşimiz Kayra ile birlikteyiz. Kendisini yine ABD’ye göndereceğiz. Bu son gidişi olacak. İnşallah sağlıklı, sıhhatli biz karşılayacağız. İyileşip geleceğiz Allah’ın izni ile” dedi.

Kayra’ya destek olmak için Bursa Valiliği tarafından hesap numarası açıldı. İşte o hesap numarası ; 

Vakıfbank TR77 0001 5001 5800 7309 3315 12- Kayra Talha Yaman Yardım hesabı- yetkili Meral Güneş 






 

Ailenin iletişim numarası; 0538 862 27 51- Meral Güneş 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş