Kazada ölen 8 kadın için mevlidi şerif

7 Mart 2017 tarihinde Dünya Kadınlar Günü Programına gitmek için Ankara’ya doğru yola
çıkan 8 kadın işçi, İnegöl’e bağlı Osmaniye köyü mevkiinde otobüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazanın 1. Yılında hayatını kaybeden kadınlar için mevlid-i şerif okutuldu.

Yayınlama: 08.03.2018
834
A+
A-

 

Türk Metal İş Sendikası,  geçtiğimiz yıl meydana gelen elim bir trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden üyeleri Güleydan Sezer, Elvan Mutlu, Özlem İnan, Leyla Yalçın, Fatma Hacıoğulları, Leyla Çiçek ve Meyse Keskin’in birinci ölüm yıldönümünü münasebetiyle Bursa’da mevlit okuttu. Bursa Sosyal Tesislerinde okutulan mevlide Bursa Valisi İzzetin Küçük, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanı Pevrul Kavlak, kazada hayatını kaybeden üyelerin aileleri ile çok sayıda kişi  katıldı.

 






Türk – İş Genel Başkanı Pevrul Kavlak, mevlit başlamadan önce mevlide katılan üyelere kısa bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasına hayatının en zor konuşmalarından birini yapmak üzere olduğuna dikkat çekerek başlayan Genel Başkan  Kavlak, geçtiğimiz yıl Türk Metal ailesinin başına gelen bu üzücü olayın yüreğimizde bıraktığı acı ve kederin hala taze olduğuna değinerek, “Bizim yüreğimizde hissettiğimiz derin acı ve tarifsiz keder hala taze. Hala geride bıraktıkları boşluğa alışamadık. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin. Bu acıyı içimizden söküp atmak imkânsız. Bakın aradan bir yıl geçti. Belki soğur dedim. İçimdeki acı belki hafifler dedim ama olmadı. Telefonda kazayı haber veren ses hala kulağımda, şahit olduğum görüntüler gözümün önünde. Ne yaptıysak ne ettiysek yetmedi, olmadı. Kaderin önüne geçemedik. Ölüm karşısında hepimiz biçareydik. Ama nasıl bir mucize ki, o çaresizlik bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Hepimiz tek bilek ve tek yürek olduk. Daha önce olmadığımız kadar. Birbirimize bağlandık. Sevinçler ve başarılar kadar. Acıların ve kayıpların da bizi birbirimize bağladığını o gün daha iyi anladık” dedi.

 

Pevrul Kavlak, konuşmasına Türkiye’nin en büyük ve en güçlü ailesi olarak sevinçlerimizde olduğu kadar, hüzünlerimizde de yan yana durup, birbirimizin yaralarını sarabildiğimizi belirterek şunları söyledi,“Evet, geçen sene bu vakitler başımıza gelen o korkunç kazada hayatını kaybeden kardeşlerimiz artık aramızda değil. Bütün yaraları saran zaman elbette bu yarayı da saracak. Saracak ama içimizdeki sızı hiç dinmeyecek. Ve an gelecek, devran dönecek yaşadığımız bu acının, bizi biz yapan, bizi Türk Metal yapan o eşsiz bağlılık duygusunu beslediğini göreceksiniz. Birliğimizin çimentosunu, biraz daha güçlendirdiğini göreceksiniz. Çünkü biz, geleceğe koşarken, geçmişini de yanında taşıyan bir sendikayız. Çünkü biz, bir meydanda yeri göğü inletirken, kaybettiklerimizle birlikte yürüyen bir sendikayız. Çünkü biz, çocuklarımızın başını okşarken, bize emanet edilmiş çocukları da kucaklayan bir sendikayız. İşte sırf bu yüzden, kavgada taş kesilen yüreklerimiz, kederde, rüzgârda savrulan bir yaprak gibi kırılgandır. Kazandığımızda, beynimizde çakan şimşek, bir kardeşimizi kaybettiğimizde, gözümüzden damlayan yaştır. Dedim ya, an gelir, devran döner. Zaman bütün yaraların üstünü örter. Ama bizim yaralarımız, yüreğimize attığımız bir çentik gibi içimize işler. Ve her soluğumuzda göğsümüzde çarpar. Bütün kayıplarımızla birlikte bu 7 kardeşimiz de bu sendika var olduğu sürece göğsümüzde çarpacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Mevlide katılan Bursa Valisi İzzettin Küçük ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’da mevlide katılan üyelerimize hitaben kısa bir konuşma gerçekleştirip, 7 Mart 2017 tarihinde kaybettiğimizi üyelerimize Allahtan rahmet, ailelerine ile yakınlarına sabır ve başsağlığı dilediler.

 

Konuşmaların ardından mevlit okutuldu.

 

Geçtiğimiz yıl 7 Mart’ta Kadın İşçiler 22. Büyük Kurultayı’na katılmak üzere Ankara’ya hareket ettikten kısa bir süre sonra meydana gelen kazada hayatını kaybeden üyelerimiz için, ikinci mevlit Ankara’da okutulacak. Kadın İşçiler 23. Büyük Kurultayı’na katılmak üzere Ankara’da toplanacak 1000’e yakın kadın üyemiz bu akşam Anadolu Hotels Esenboğa Termal de okutulacak mevlide katılacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş