KENT KONSEYİNDEN TEPKİ.. BU NASIL BiR KATiLLiKTiR?

Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, Anlara’nin Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş Mahallesinde yaşanan olayda tüfekle köpeklerin vurulmasının ardından açıklamalarda bulunarak, “Bu nasıl bir çılgınlık, nasıl bir katilliktir?”

Yayınlama: 23.08.2017
828
A+
A-

 

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, şu ifadelere yer verdi: “Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş Mahallesinde yaşanan tüfekle köpeklerin vurulması olayını basından öğrendim. İnanın çok üzüldüm. Kümesteki tavuklarına köpeklerin saldırdığını iddia eden bir kişi, eline aldığı tüfekle, civarda yaşayan köpekleri öldürmüş. Pireye kızarak adeta evi yakmış. Bu nasıl bir çılgınlık nasıl bir katilliktir? Eskiden insanlar, mahallesinde yaşayan sokak hayvanlarıyla evindeki  yiyecekleri paylaşırdı. Şimdi çoğu insanın aklına, sokak köpeği görünce belediyeyi arayıp o köpeği, bulunduğu yerden aldırmak geliyor. Biz ne zaman bu hale geldik aklım almıyor. Biz bunlara üzülürken böylesi bir haberle karşılaşmak biz hayvan severleri derinden yaralamıştır”

 






BAŞKA İNSANLARA YA DA CANLILARA NE YAPMAZ Kİ?

“Kümesteki tavuğun canına değer verip, sokaktaki hayvanların canına kıymak nasıl bir caniliktir? Böylesi acımasızca yaşayan insanların varlığı herkesi rahatsız etmeli. Sokakta tüfekle köpek kovalayıp öldüren biri, başka insanlara ya da canlılara ne yapmaz ki?

 

HERKESİN ALARMA GEÇMESİ GEREKİR

“Olayla ilgili orada yaşayan herkesin alarma geçmesi gerekir. Biz de bunu bekliyoruz Gölbaşı halkından. Bu olay  bizim insanlık karnemize zayıf olarak yazılmıştır. Köpek katliamını gerçekleştiren şahıs mutlaka ceza almalıdır. Buradan şunu açık ve net olarak ifade etmek istiyorum; hayvanların, bitkilerin, doğanın güvende olmadığı bir dünyada, insanlarda güven de olamaz. Allah’ın ekolojik bir denge olarak yarattığı dünyayı koruyamazsak, hep birlikte acı sonumuzu bekleyelim”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş