KENT MÜZESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Türkiye’de ilk kurulan ilçe kent müzesi özelliğine sahip olan İnegöl Kent Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Yayınlama: 24.01.2020
509
A+
A-

Kent Müzesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre, İnegöl son yıllarda kültür ve inanç turizmi açısından oldukça verimli bir dönem geçiriyor. Kent Müzesi’ne yurt içinden ve yurt dışından oldukça fazla ziyaretçi geliyor. Özellikle okulların tatil olduğu dönemlerde ziyaretçi sayısında ciddi artışlar oluyor.

 

İnegöl Kent Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı birimleri 2018 yılında 53 bin kişi ziyaret ederken 2019 yılında yerli ve yabancı olmak üzere toplam 62 bin 500 kişi ziyaret etti. Şu ana kadar ki toplam ziyaret sayısı ise 800 bine yaklaştı.






 

CAZİBE VE ÇEKİM MERKEZİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “ İnegöl Kent Müzesi, Türkiye’de ilk kurulan ilçe kent müzesi özelliğine sahiptir. 2009 yılında hayırseverlerin müzemize bağışlamış olduğu eserlerle ve orada gönüllülük esasıyla çalışan çok değerli üyelerin emekleriyle hayata geçmiş bir müzedir. Ben her fırsatta ilçe halkımızın bu müzeyi ziyaret etmelerini rica ediyorum. Çünkü içerisi tarih ve kültür zenginliği içeriyor. İnegöl tarihi, müzeden içeriye girildiğinde yoğun bir şekilde hissediliyor. Müzede herkes geçmişinden, tarihinden ve ailesinden bir parçasını görebileceği eserler var. Müzemiz şehrimizde bir cazibe ve çekim merkezidir. Özellikle okulların tatil olduğu şu dönemde de öğrencilerimiz başta olmak üzere velilerimizi, şehrimize gelen tüm misafirlerimizi ilçe kent müzesini görmeye davet ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş