KIZILAY 37 üLKEDE YARDIM FAALiYETLERi YüRüTECEK

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz ve şube yöneticileri, İnegöl’deki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yayınlama: 30.04.2019
893
A+
A-

Kahvaltıda açıklamalarda bulunan Kızılay İnegöl Şubesi Ramazan Ayı Koordinatörü Halil İbrahim Zengin, “Kızılay, Ramazan ayı boyunca yurtiçi ve yurtdışında yapacağı faaliyetlerle 14.7 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak. Bu Ramazan da ağırlıklı olarak ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, yoksul sofralara ulaşmaya çalışacağız. Bununla beraber dünyada da 37 ülke’de yardım faaliyetleri yürüteceğiz” dedi.

 

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz ve şube yöneticileri, Sedef Pastanesi’nde düzenledikleri kahvaltılı program ile basın mensupları ile bir araya geldi.






 

Kahvaltı sonrasında ilk olarak açıklamalarda bulunan Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, “Bugün itibari ile Ramazan çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Buradan İnegöl halkının yardımlarına talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ramazan Ayı Koordinatörümüz Halil İbrahim Zengin hocamız. Gerekli bilgileri kendisi verecek” dedi.

 

Kızılay İnegöl Şubesi Ramazan Koordinatörü Halil İbrahim Zengin ise, şu ifadeleri kullandı: “Türk Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Her koşulda her yerde ve zamanda hiçbir ayırım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ıstırabını dindirmek amacıyla, korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arsında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktadır. Kurulduğu 1868 yılından bu yana 150 yıldır  toplumsal dayanışmayı sağlayan, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunan, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak  için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Ramazan ayından itibaren Sinanbey Mahalle Muhtarlığı karşısındaki adresimizde Türk Kızılay İnegöl şubesi olarak yeni yerimizde tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Yeni yerimize herkesi bekliyoruz”

 

“Ramazan bereketini Türkiye’nin her köşesine ve dünyanın dört bir yanına taşıyan Kızılay, ‘Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilâl Olsun Türkiye’ sloganıyla yardım kampanyası başlattı” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Zengin, “Kızılay, kendi öz kaynaklarından yüzbinlerce kişi için yardım kolisi dağıtacak, kuracağı iftar sofraları ile 1 milyonun üzerinde kişiye ulaşacak, aşevlerinden milyonlarca kap yemek çıkartacak. 150 yıllık merhamet çınarı Kızılay, Ramazan ayı boyunca yurtiçi ve yurtdışında yapacağı faaliyetlerle 14.7 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak. Bu Ramazan da ağırlıklı olarak ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, yoksul sofralara ulaşmaya çalışacağız. Bununla beraber dünyada da 37 ülkeye; Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova, Romanya, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Endonezya, Maldivler, Afganistan, Bangladeş, Pakistan, Moğolistan, Filistin, hem Kudüs’te hem de Gazze’de, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Irak, Yemen, Somali, Cibuti, Nijer, Etiyopya, Kenya, Gine, Senegal, Sudan, Güney Sudan, Çad, Tanzanya, Surinam ve Yeni Zelanda’da olacağız. Umarız kıymetli bağışçılarımızın destekleriyle 400 bin gıda kolisinin üstüne çıkarız. Gıda kolilerimizin içeriğinde, ağırlıklı olarak kuru gıdalar var. 2 paket hazırlandı. Bir tanesi 65 liralık, yaklaşık 13 kiloluk bir paket. Diğeri de bunun 2 katı olan 120 liralık bir paket olarak hazırlandı. Ailelerin hanedeki kişi sayılarına göre bu paketler ulaştırılacak. 100 bin kolimizin içine de yavrularımız için bayram sürprizi de hazırladık. Değerli bir bağışçımız Ülker aracılığıyla bize bağışlanan bisküviler, çikolatalar bir paket haline getirildi. Yavrucaklarımızı sevindirecekler” dedi.

 

Kızılay’ın aşevi marifeti ile 1 milyon civarında kişiye ulaşacağını belirten Zengin, “Dünyanın pek çok yerinde iyilik dalgası, Anadolu’nun yardımseverlik dalgası yayılacak, o sofraları şenlendirecek. Zekat, fitre ve fidye bağışlarıyla Kızılay bu yıl 150 bin haneye ulaşacak. 50 milyon lira gibi bir hedefle yaklaşık hane başı 350 lira olacak şekilde nakdi yardım yapılacak. Yine aşevlerimiz aracılığıyla yaklaşık 3,5 milyon kap yemeği 1 milyon civarında kişiye ulaştırılacak. Yurt içi iftarlarla da hedef 1 milyon kişiye ulaşmak. İnşallah bağışçılarımızın desteğiyle bu bağışlarımızı toplayarak bu insanlara ulaşma imkânımız olur ve ‘Hilal olsun Türkiye’ deriz. Bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverlerimiz, tüm banka şubelerinden Kızılay hesaplarına bağış yapılabilirler.  Kızılay’ın internet sitesi üzerinden seçilen bağış modelleriyle yardımların ulaştırılabilir, Türk Kızılay İnegöl şubemizde de yardımseverlerimiz bağışlarını kabul etmekteyiz. Bağışlanacak zekat, fitre ve fidyelerinizi Kızılay aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.  ‘FİTRE’ yazarak 1877’ye gönderilen mesajla da bu yılki fitre miktarı olan 23 liranın tek SMS ile fitrenizi verebilirsiniz. Oruç tutamayan vatandaşlarımızda günlük 23 lira tutardan fidyelerini 1877’ye ‘FİDYE’  yazıp mesaj atarak bağışlayabilirler. Türk Kızılayı olarak 600 bin insana zekat, fitre ve fidyeler aracılığıyla ulaşmayı planlamaktayız. 2868 SMS hattına ‘BAĞIŞ’ yazarak atılacak mesajla da 10 liralık bağış yapılabileceğini 168 çağrı merkezinden de ücretsiz olarak Kızılay’a ulaşılabileceğini ifade etti. Ramazan’da az çok demeden paylaşıyorsan; hilâl olsun Türkiye’ diyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş