MANEVi EMANETLERi ÇALMAYA KALKIŞTI GüVENLiK GöREVLiSi ŞART!

Geçtiğimiz hafta sonu İshakpaşa Camii’ne gece geç saatlerde giren bir şahıs, manevi emaneti çalmaya kalkıştı. Hırsız güvenlik kameralarına takılırken, yakalanması için çalışmalar başlatıldı. İnegöl manevi merkezi olarak bilinen İshakpaşa Cami, Külliye ve Türbesi’nin korunması için daha önce güvenlik görevlisi talebinde bulunulmuştu. Taleplerin karşılanmaması, hırsızların cami çevresinde yoğunlaşmasına neden olmaya devam ediyor.

Yayınlama: 23.10.2017
550
A+
A-

 

Geçtiğimiz hafta sonu İshakpaşa Camii’nde meydana gelen olayda, bir hırsız camiye girdi. Ayakkabıları ile caminin içine giren ve halıların üzerinde yürüyen şahıs, cami içerisinde çalıntı değerli eşyalar aramaya başladı.

 






Değerli eşya bulamayan hırsız, Peygamber Efendimiz S.A.V’in sakalı şerifinin saklandığı noktaya ilerledi. Manevi emanetin bulunduğu yeri açmaya çalışan hırsız, tüm çabalarına rağmen istediğine ulaşamadı.

 

Yaşananlar güvenlik kamerasına da yansırken, cami görevlileri camiye girince gördükleri dağınıklıktan dolayı kameraları inceledi. Kameralarda hırsızı fark eden görevliler hemen Emniyet Ekipleri’ne haber verdi.

 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Emniyet Ekipleri, hırsızın yakalanması için çalışmalarına başladı.

 

İshakpaşa’da yaşanan sorunlar sadece bunlarla da sınırlı değil.

 

GÜVENLİK ŞART

Daha önce bir çok kez tarihi ve manevi merkezlerimizden olan İshakpaşa Camii, Külliye ve Türbesi’nin korunması için güvenlik görevlisi talebinde bulunulmuştu. Talepler bir bir geri çevrilmişti. Yaşanan hırsızlık vakasının ardından akıllara, “Neden güvenlik görevlisi yok?” sorusunu getirdi.

 

RESTORASYON REZİLLİĞİ

Daha önce restorasyon rezilliğinin yaşandığı ve cami içerisindeki kabartmalı hat yazılarının üzerinin sıvanması ile içler acısı bir hal alan İshakpaşa Camii, gazetemizin yayınladığı, “Tarihi güzelliklerin örtüldüğü cami” başlıklı haberi ile okuyucularını duyurmuş ve ardından da Ankara’dan ilgili kurum görevlileri araştırmalarda bulunmuştu. Sonrasında ise İshakpaşa Camii’nin restorasyonu için karar verilmişti.

 

İshakpaşa Camii’nin daha fazla zarar görmeden kurum ve kuruluşları göreve davet ediyor, tarihimize verilen önemi sözle değil, fiili olarak göstermelerini bekliyoruz. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş