MEDiNELi iSHAK FAiZ, iNEGöL’DE SüREKLi ETTiKLERi DUAYI PAYLAŞTI; BiZLER SiZi BEKLiYORUZ

Medine doğumlu olan ve ailesi ile Medine’de yaşayan İshak Fiaz, bazı iş görüşmelerini yapmak için geldiği İnegöl’de Suudi Arabistan’da yaşanan son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bizler Arabistan’da hep dua ediyoruz. İnşallah bir gün o günleri de göreceğiz Allah’ın izni ile… İnşallah gelip Medine’yi Mekke’yi alın. Çünkü Arabistan hiç iyiye gitmiyor. Biz sizi canı gönülden sizi bekliyoruz” dedi.

Yayınlama: 09.07.2018
802
A+
A-

KRAL SELAM AMERiKA öZENTiSi

Suud Hükümeti ve halkının Amerika’ya özendiğini belirten ve İslam ülkelerine yardım edilmemesini eleştiren İshak Faiz, “Suud Hükümeti ve Halkı’nın geneli Amerika’ya özeniyor. Polis arabaları, polis kıyafetleri, hepsi Amerika özentisi” dedi.

 






RESiMiZ RECEP TAYYiP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bulundukları coğrafyada çok sevildiğini belirten İshak Faiz, Suud yönetiminin Erdoğan’ı sevmediğini ifade ederek, ” Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı Arabistan’da yaşayan insanlar seviyor. Ama Suud Kralı olsun, veliaht olsun, yani kısaca yönetimdeki insanlar sevmez. Afrika’da, Asya’da, Arabistan’da Recep Tayyip Erdoğan dediğiniz zaman herkes, ‘Allah-u ekber’ der ve sevinir” ifadelerini kullandı.

 

—————————————————————————————————————————

 

Gazetemize açıklamalarda bulunan İshak Faiz, şu ifadeleri kullandı: “Medine’de oturuyorum. orada doğrum ve ailem de orada. 23 Yaşındayım ve Medine’de tercüman ve rehberlik yapıyorum. İstanbul’da 2007 yılında Kur’an kurslarında kaldım ve Türkçeyi bu nedenle iyi konuşuyorum. Medine’ye ve Mekke’ye gelen Türk hacılarımız ve umrecilerimizle konuşa konuşa daha da Türkçe’yi ilerlettim”

 

KRAL SELMAN VE VELİAHT GELİNCE HER ŞEY ALT ÜST OLDU

“Suudi Arabistan’da artık yaşamak çok çok zor oldu. Eskiden yabancılara karşı vergiler yoktu. Yabancıdan kastım da Suud halkının dışında Arabistan’da daha çok yabancı var. Ben orada doğdum ama oranın vatandaşı değilim, çünkü çok zor. Yani oraya yerleşmiş ve orada hayatını devam ettiren insanlar var. Bu insanlara kimlik verilmiyor. Şimdi ise vergiler yükleyerek bu insanlar Arabistan’dan göç ettirilmek isteniyor. Kral Selman ve veliaht gelince, her şey alt üst olmaya başladı. Hac ibadetinin ardından Arabistan’da iş yapan ve orada hayatını yıllardır sürdüren insanlar bu ülkeden gideceğini tahmin ediyorum. Çünkü yabancılara yani bizler çok zulüm görüyoruz. Suud hükümeti artık bizleri istemiyor. Çünkü Suud halkı çok rahat ve çalışmak istemiyorlar. Bu nedenle de çalışanların hemen hemen hepsi yabancı ve çok önceleri bu ülkeye yerleşmiş insanlar”

 

KUTSAL DEĞERLER YASAKLANIYOR

Peygamber efendimizin döneminde kalan bazı ziyaret yerlerinin kapatılması ile ilgili konuya değinen İshak Faiz, “Peygamber Efendimiz Medine’de Uhud Savaşında dişi kırıldığı için dişini bir mağaranın için tedavi etti. Bunu herkes biliyor. Ama Suud hükümeti buna şirk diyor. Bu yüzden o mağarayı betonla kapattılar. İnsanların oralara gelmelerini istemiyor ve şirk diyorlar. Mekke’de Hira Mağarası’nın orada bir kaç insan oraya çıkmış ve ibadet etmiş. İbadet yaparken orada bir tane Suudlu oradaki ibadeti video çekmiş. Sonra bunu YouTube’ye atıyor. Bunu gören Suud Halkı da bu nasıl ibadet diyor, böyle ibadet olmaz, bu şirktir diyor. Daha sonra da Suud hükümeti gezi yerlerinin hepsini kapattı. Aslında kapatmadılar ama izin vermiyorlar. Oraya gitmek için Hac Bakanlığı’nda onaylı izin kağıdı almak gerekiyor. Ama tek başına veya 2-3 kişi oraya gidemiyor. Yavaş yavaş bu uygulamayı iyice yararak yasaklayacaklar. Sevr Dağı olsun, Nur Dağı olsun, Arafat Dağı olsun, bunların hepsini yavaş yavaş kapatıyorlar. Milletin oraya gitmesini istemiyorlar” dedi.

 

SUUD HÜKÜMETİ VE HALKI AMERİKA ÖZENTİSİ

İshak Faiz, şu ifadelerle konuşmasını sürdürdü: “Suud Hükümeti ve Halkı’nın geneli Amerika’ya özeniyor. Polis arabaları, polis kıyafetleri, hepsi Amerika özentisi. Amerika’ya bedava petrol veriliyor. Suud Hükümeti Amerika’ya ben işte size şu kadar para vereceğim, siz de bizi koruyun diyor. Onlarda işine geldiği için kabul ediyor. Bedavadan benzin, petrol, para alıyor”

 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVİLİYOR

“Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Allah razı olsun ondan. Gerçekten çok muhterem bir insan. Arabistan’da yaşayan insanlar seviyor. Ama Suud Kralı olsun, veliaht olsun, yani kısaca yönetimdeki insanlar sevmez. Arabistan halkı genel olarak seviyor ve bizlerde çok seviyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bir çok Müslüman ülkeye yardım etti. Biz bunların hepsini görüyoruz. İnternetten takip ediyoruz, hep Recep Tayyip Erdoğan… Adı bir defa piyasaya çıktı. Afrika’da, Asya’da, Arabistan’da Recep Tayyip Erdoğan dediğiniz zaman herkes, ‘Allah-u ekber’ der ve sevinir. Ben bile Recep Tayyip Erdoğan ismini duyduğum zaman kendime geliyorum. Allah onu bizim başımızdan eksik etmesin”

 

SUUD HALKI VE HÜKÜMETİ MÜSLÜMAN COĞRAFYA’YA YARDIM ETMİYOR

“Suud halkı, fakirlere yardımsever değiller. Ülke çok zengin ve bu gibi şeyleri de pek önemsemiyorlar. Bir taraftan da Amerika buna izin vermiyor. Amerika diyor ki sizin paranız, benim param. Bunlar onun korkusu ile yaşıyorlar. Suud halkı buna tepki göstermiyor ama. Çünkü onlarda Amerikalı gibi olmuş gibi davranıyorlar. Hepsi Müslümanız diyorlar ama bunları konuşunca hemen kaçıyorlar. Ben Medine’de doğdum büyüdüm ama benim bir tane bile Suud halkından arkadaşım yok.  Çünkü bizi yabancı olarak görüyorlar ve bizlerden kaçıyorlar”

 

BİZ SİZİ CANI GÖNÜLDEN BEKLİYORUZ.

“Ben Kur’an Kursu’nda okudum. Mekke’de, Medine’de ve Cidde’de bizim Kur’an Kurslarımız var. Oradaki muhterem bir insan, rüyasında bir şey görmüş. Günün birinde inşallah Osmanlı torunlarının Arabistan’ı tekrar geri alacağını rüyasında görmüş. Bizler de Arabistan’da hep dua ediyoruz. İnşallah bir gün o günleri de göreceğiz Allah’ın izni ile… İnşallah gelip Medine’yi Mekke’yi alın. Çünkü Arabistan hiç iyiye gitmiyor. Biz sizi canı gönülden sizi bekliyoruz. Oradaki insanlar canı gönülden sizi bekliyor”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş