Memleket Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı İlk kongresini gerçekleştirdi

Memleket Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu’nda kurucu başkan Yasemin Soydan, tek liste ile gidilen seçimlerde yeniden başkan oldu.

Yayınlama: 10.08.2021
890
A+
A-

Gerçekleştirilen kongreye Kurucular Kurulu Üyesi ve MYK Üyesi İpek Özkal, Kurucular Kurulu Üyesi ve Parti Disiplin Kurulu Üyesi Ayça Özsoy Sarıkamışlı, Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Çağlayan, Bursa İl Başkanı Güner Aklan ve il yönetim kurulu üyeleri, Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Yenişehir İlçe Başkanı Burak Can, İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman ve yönetim kurulu üyeleri, Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Münire Güneş, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Genel kurul sonrası açıklamalarda bulunan Yasemin Soydan, şu ifadeleri kullandı:






 

“İnegöl ilçe başkanlığı olarak gençlerden ve  Kuvayi Milliye ruhundan aldığımız ilham ile daha parti kurulmadan önce gönüllüler olarak birçok kez bir araya gelmiştik. Özellikle 23 Nisan ve 19 Mayıs Bayramlarına ‘biz de varız’ diyebilmek için hep birlikte Atatürk anıtındaydık. Partimizin genel merkez açılışına da gönüllülerle katıldık. Haziran Ayında aramıza birkaç arkadaşımızı daha katarak oluşturduğumuz yönetim kurulu atamamız yapıldı. Kongremizi olası erken seçime yetiştirebilmek için içimizin yandığı şu günlerde apar topar yapmak zorunda kaldık. Memleketin halini anlatmaya gerek bile yok. Hepimizin malumu memleket yangın yeri, iktidar çaresiz. Acil durum risk yönetimleri yapılmamış hiçbir kriz için önlem ya da plan yok. Deprem olur, sel olur, doğal afet, yangın olur sabotaj deyip işin içinden çıktıklarını sanıyorlar. Bu böyle gitmeyecek. Kadrolarımız eğitimli tecrübeli kişilerden oluşuyor. Artık Memleket Partisi var. Artık biz varız. İnegöl özelinde ise İnegöl oyları önemli diye düşünüp, hiçbir ön çalışma yapılmazsa İnegöl seçmeninin oyunu kazanmak çok zor. İnegöl’ün nüfusu resmi kayıtlar 281 bin 384 kişiyi gösteriyor fakat bunun doğru rakam olmadığını yaşayan kişinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Zaten var olan altyapı, hava kirliliği, trafik, otopark gibi sorunlar nüfus arttıkça daha da belirginleşiyor. Köylünün hükümet politikalarıyla şehre göçe zorlanması sonucu hızla artan nüfus ile şehirleşen ilçemizde ‘şehir kültürü’ aynı hızda gelişemedi. Sosyal etkinliklerin ve spor faaliyetlerinin gençlere bu anlamda gelişmelerini sağlayacak sosyal alanların olmaması nedeniyle uyuşturucu alışkanlığı hızla yayıldı. Dışarıdan göç alan demografik bu yapıyla kentleşme bilinci geç tekabül ediyor. İl büyüklüğünde bir ilçe ve zaten üzerinde çalışılması gereken 90 tane köy var. İnegöl’de yapılması gerekenler uzun vadede yatırım ile gerçekleşebilecek projeler ve halkı kentleşme bilincine yöneltecek yöntemlerle olmalı. Sanayi şehriyiz. Yurt genelindeki ekonomik sorunların üretimde hammaddeyi etkilemesinden kaynaklı Mobilya Sanayinde yaşanan sıkıntıların istatiski veriler olarak ortaya konmasıyla, işadamlarının  ikna edilebilmesi ihtimalini öngörüyoruz. İlçede yaşayanların talepleri gelir seviyeleri, eğitim seviyeleri, yaşam şekilleri ve kalitesine göre farklılık gösterse de güçlü olma isteği nedeniyle hep iktidarın adayı seçiliyor. Bursa’yı alırsak Türkiye’yi alırız söylemi İnegöl’ü alırsak Bursa’yı alırız olarak uyarlanabilir. Bizler sorunları biliyoruz. Çözümlerine de hazırlıklıyız. Memleket Partisi olarak tüm farklı dünya görüşü ve yaşam şekillerine saygılı bir anlayış ile bu isteklere cevap verilebiliriz. Peki, kimle ve nasıl yapacağız? İşte ekibimiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş