Modernize edilen atölye ve laboratuvarların açılışı yapıldı

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) Kapsamında, Alman Kalkınma Bankası KfW tarafından modernize edilen atölye ve laboratuvarlarının açılışı, Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Yayınlama: 25.03.2021
337
A+
A-

Açılış Törenine MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin,  Eğitim Politikaları Daire Başkanı Recep Altın, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Şube Müdürleri Osman Yalçın  ve Murat Midas, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Kayışlı, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi Koruma Derneği Başkanı Özcan Ayhan, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Halil Şekerci, okul müdürleri, oda başkanları ve iş dünyası sektör temsilcileri katıldı.      

 

Açılış töreninde ilk olarak açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nü yaptırıp İnegöl ve Türk Milli Eğitimine kazandıran Hayırsever İş Adamı Mehmet Yıldız’a teşekkür etti. Doğru, Avrupa Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile modernize edilen Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye ve laboratuvarlarının açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doğru, öğrencilerin modernize edilen bu atölye ve laboratuvarlarda kendilerini daha da iyi geliştireceklerini belirtti.






 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ise, sanayi şehri olan ilçemizde mesleki eğitimin büyük önem arz ettiğini, burada yetişecek öğrencilerin sektörlerdeki kaliteyi arttıracağını, İnegöl Belediyesi olarak mesleki eğitime destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.   

 

Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin de, Avrupa Birliği’nin desteği ile Türkiye’de İstanbul, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis ve Bursa olmak üzere 8 il ve 55 okulda uygulanan bu proje ile geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik durumu, istihdam edilebilirliği ve yeterlilikleri iyileştirilerek onların mesleki eğitime teşvik edilmesinin sağlandığını söyledi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş