Müftülükten 8 Mart ziyaretleri

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, beraberindeki ilçe vaizesi ve bazı bayan din görevlileri ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Sosyal Hizmetler Müdürümüz Serpil Noyan ve Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Bahtışen Bilen’i ziyaret etti.

Yayınlama: 08.03.2018
707
A+
A-

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Sosyal Hizmetler Müdürümüz Serpil Noyan ve Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Bahtışen Bilen’i ziyaret etti.

 

Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nde Bahtışen Bilen’i ziyaretinde açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Bugün ilçemizde idarecileri hanım olan kurumları vaizemizle, Kuran Kursu müdürümüzle birlikte ziyaret ediyoruz. Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Hanımı, Sosyal Hizmetler Müdürümüz Serpil hanımı ziyaret ettik ve Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Bahtışen Bilen hanımı ziyarete geldik. 8 Mart Kadınlar Günü vesilesi ile gününüz hayırlı olsun, bereketli olsun diyoruz. Aslında biz kendi değerlerimiz içerisinde kadınlar gününden ziyade, yıl olarak zaten bizde kadınlar yılı vardır. Yılın tümü anne olarak, kızımız olarak, kardeşimiz olarak, eşimiz olarak zaten hanımlar gününü biz ihya eden, idrak eden bir yapıdayız. Cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir değerin, bir medeniyetin, bir dinin mensuplarıyız. Cenneti annelerinin ayakları altına seren bir neslin, öyle yılda bir gün kadınlar gününde kadını hatırlaması söz konusu olamaz. Yine 2 kızı olan, 3 kızı olan, onları yetiştiren kimseye cennette benimle beraberdir diyen bir peygamberin, kız evlat yetiştirmenin önemine verdiği değeri bilen bir insanın, elbette öyle yılda bir defa kızını hatırlaması söz konusu olamaz. ‘Sizin en hayırlınız ehline, eşine hayırlı olandır. Bende ehlime hayırlı olanım’ diyen bir peygamberin her an eşiyle beraber olduğu dönemde, ümmetin hayırlısı olmanın yolunun onunla, ona karşı hayırla olmaktan  geçen bir anlayışa sahip bir inanca sahip  Müslüman’ın, elbette kadınlara bakışı senede bir gün olmaz. Hayatın tümü bizim ya ana olarak ya kız evlat olarak ya yar olarak yahut kardeş olarak biz her an kadınları gününü konuşmuyoruz, kutlamıyoruz, yaşıyoruz. İdrak ediyoruz,  ihya ediyoruz ama bu noktada böyle bir günüde  bir ifadesi olarak bugün kardeşlerimizi ziyarete geldik. Hem kendilerini ziyaret ettik görevlerinde başarılar diledik hem de adalet ve hakkaniyet bağlamında kadınlar isimli konferansımız var Konukoğlu’nda  8.03.2018 günü saat 14.00’da, ona davet için geldik. Ben tekrar huzurlarınızda bu vesile ile tüm Müslüman kardeşlerimizin, hanımefendilerin hanımlar gününü kutluyorum. İnşallah Rabbim her türlü hak ve hukuklarına tecavüzden korunmuş ve İslam medeniyetinin verdiği değer ve fazilet ile kadınlarımızı anlayan, onlara öyle muamele edip gerekli saygı hürmet ve değeri veren bir millet, bir nesil olma noktasında rabbim bize şuur ve feraset verir. Bu noktada insanımızın bilinçlenmesine de, bu günler, bu programlar vesile olur diyorum inşallah. Şehit analarına, gazi analarına, eşlerine bu vesile ile hürmet, saygı, sabır temmeni ediyorum. Ayrıca tüm o kutlu anaların yetiştirdiği şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Necip milletimize sabırlar diliyorum ve beşik sallayan ellerin dünyayı sallayacağı günün gelmesi yakındır diyorum” dedi.






 

Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Bahtışen Bilen ise, “Öncelikle İlçe Müftümüze ve kadınlar günü dolayısıyla ziyaretime gelen arkadaşlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çok onurlandım ve gururlandım. Bu bağlamda kadınlar günü dolayısıyla 500 öğrencimin olduğu bir yurtta, geleceğin gençlerinin olduğu  kız yurdu olması dolayısıyla ciddi anlamda önemli bir noktada hizmet ettiğimizin farkındayım. Ama bu kadınlar günü dolayısıyla ilçe müftümüze, hocalarımıza ve değerli arkadaşıma, hatırlandığım için çok teşekkür ederim” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş