MYM’DEN DERNEK ZiYARETLERi

MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyon Başkanı Burhanettin Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Samsunlular ve Ertuğrulgazi Derneği’ni ziyaret etti.

Yayınlama: 26.01.2020
803
A+
A-

Dernek ziyaretlerini sürdüren MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyon, bu kapsamda Samsunlular ve Ertuğrulgazi Derneği’ni ziyaret etti.

 

MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyon Başkanı Burhanettin Özdemir, Ertuğrulgazi Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada; “Ertuğrulgazi Derneğimiz bize ilk ziyarette bulunan derneğimiz idi. Bugün bu ziyaretinizin iade-i ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Ertuğrulgazi Derneği İnegöl’ümüzün en eski sivil toplum örgütlerinden biridir. Adını üç kıtada 600 yıl hüküm süren Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi’nin babasından alıyor. Ertuğrulgazi felsefesini benimseyenlerin bir arada olduğu İnegöl’ün en köklü ve merkezinde Mümtaz bir yere sahiptir. Ben de 2000 yolundan itibaren bu derneğimizin her kademesinde görev aldım. Bir dönem Başkan yardımcılığı yaptım. Son kongrede divan Başkanlığı göreviyle şereflendirildim. Faruk başkanın da dediği gibi ben de bir babanın iki evladı gibiyiz. Birbirimize her konuda bütün faaliyetlerimize destek vermeliyiz. Tabi ki farklılıklarımız var ancak bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bizim teşkilatlanmamız devam ediyor.9 kurucu dernekle çıktığımız yolda şu an 15 derneğe ulaştık. Devam da ediyor. Nihai hedefimiz sadece İnegöl de değil Bursa’nın diğer ilçelerinde hatta Bursa dışında federasyonumuza katılım devam edecek. Çok başarılı bir yönetim kurulunuz var, kadın kolları ve gençlik kollarınız var. Size başarılar diliyoruz. Şu an aldığımız bir haber de Elazığ da meydana gelen 6.8 ilk depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diyorum” dedi.






 

Daha sonra Samsunlular Derneği’nde gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Özdemir, “Dernek olarak bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Bu akşam iade-i ziyarette bulunmak istedik. İstiklal harbimizin fitilinin ateşlendiği Samsun, bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Bugün İnegöl bu enerjisine bu dinamizme sahipse önce Balkanlar ve Kafkaslardan daha sonrada Anadolu’nun her şehrinden göçler sayesindedir. Siz belki Samsun da doğdunuz ama çocuklarınız burada doğdu. İnegöl için üretiyorsunuz. Burada doyuyorsunuz. Dolayısıyla artık İnegöllüsünüz. Tatbiki geleneklerinizi folklorunuzu kültürünüzü yaşatacaksınız. Bizim kültürümüze katkınız büyük. Dernek çalışmalarınıza biz de sene içinde katılım gösterdik, yanınızda olduk. Biz de sizleri her türlü faaliyetimizde yanımızda görmek isteriz. Dernek çalışmalarınızda başarılar dileriz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş