Naire Çikayeva’da TUBİTAK Fuarı

Naire Çikayeva Anadolu Lisesinde, ‘4006 Tübitak Bilim Fuarları Destekleme Programı’ kapsamında bilim fuarı gerçekleştirdi.

Yayınlama: 04.05.2018
1.069
A+
A-

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bilim fuarına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Eğitim Bir Sen İnegöl Şube Başkanı Sinan Aktaş, çok sayıda okul müdürü,öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

28 PROJE DESTEKLENİYOR






Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cavit Yakşi,” 1932 yılında İnegöl’ün ilk ortaokulu olarak kuruluna, 1966’da İnegöl Lisesi adı ile ortaokul ve lise birlikteliği ile devam eden, 2005 yılında Anadolu Lisesi olan, geçmişte getirdiği birikimleri ile 2014 senesinde yeni binasına taşınarak Naire Çikayeva adını alan İNÇAL’da çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle dersleri, eğitimi, dört duvarın dışına çıkararak üreten ve farklı bir bakış ile eğitimi zenginleştirmeye çalışan bir okul olarak derslere önem verdiğimiz kadar, üniversite sınav başarısına önem verdiğimiz kadar sosyal,sportif,kültürel çalışmalara da çok önem veriyoruz. Bu anlamda bugün düzenlemiş olduğumuz 4006 TUBİTAK Bilim Fuarımız okulumuzun en güzel çalışmalarından biri olarak sizlerin huzurunda.Türkiye’nin hedefleri ile birlikte hedef koyacak insanlar yetiştirmek birinci amacımız. Bir tek şeye ihtiyacımız var diyor Atatürk, çok çalışmak,çok çalışmak, çok çalışmak. İyi şeyler ortaya koymaya gayret ediyoruz, bugün gerçekten çok çalıştık. Çok farklı projelerimizin olduğuna inanıyorum. 28 Proje destekleyeceğiz, kendi öz kaynaklarımızı kullandık,bakanlıktan da destek aldık. 120 proje arasında seçilen 28 projeyi bugün sergiliyoruz” dedi.

 

AHLALKI,FAZİLETLİ YETİŞMENİZ ÇOK ÖNEMLİ

 Daha sonra konuşan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican,” Bu okula ilk açıldığı tarihten itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlim camiasına katkılarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bugün burada TUBİTAN 4006 Bilim Fuarı etkinliği çerçevesinde, öğretmenlerimizin nezaretinde, öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları görmek için toplanmış bulunuyorum. İlçemizde TUBİTAK projeleri 32 okulda sergilenmekte. Biz ilçe olarak tüm eğitim kurumlarımız ile birlikte, okullarımız bir yarış içerisinde başarıyı arttırma yönünde. Bizde bu eğitim kurumlarına öncülük ederek, hem akademik olarak çaba sarf ediyoruz, istiyoruz ki öğrencilerimiz iyi şeyler üretsinler, aynı zaman çok monoton olmasın, sosyal ve kültürel faaliyetler ile bu şekilde bir taraftan çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Eğer bir okulda hareketlilik varsa o okulda akademik başarı daha da ileri gidiyor. Bu tür projeleri çalışırken akademik başarı düşmüyor artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Maddi manevi destek sağlayan tüm paydaşlara, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Biz akademik olarak,bilim olarak sizin daha başarılı olmanızı istiyoruz ama sadece akademik olarak değil ahlaki yönden de değerlerimize sahip çıkarak, ahlaklı,faziletli gençler olarak yetişmeniz bizim için çok önemli. Ahlaksız insanların memlekete ne kötülükler yaptığını yakın zamanda gördük” ifadelerini kullandı.

 

Programda son konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,” Güzel bir oluşum ve hazırlık olduğunu görüyorum. İnşallah karşılığını hak edeceğinizi umut ediyorum” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek stantlar ziyaret edildi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş