O DAVA SONUÇLANDI

2016 yılında İnegöl Mobilya sanayinde meydana gelen silahlı çatışma da bir kişinin öldüğü iki kişinin ise yaralandığı olayda yargılanan sanıkların davaları sonuçlandı.

Yayınlama: 28.11.2019
935
A+
A-

Karar duruşmasında cinayet zanlısı Ünal D.’ye adam öldürme ve adam yaralama suçundan 33 yıl hapis cezası verilirken, Tunay K.’ya ise tehdit ve adam yaralama suçundan 7 yıl hapis cezası verildi.

Olay 2016 Ağustos ayında Mahmudiye Mahallesi Çağrı Sokakta bulunan bir büfede meydana geldi. 31 yaşındaki Tunay K. ve 32 yaşındaki Erkan M., iddiaya göre alacak verecek nedeniyle 35 yaşındaki Ünal D. ile büfede bir araya geldiler. Masa da oturan 3 kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada silahlar konuştu. Ünal D. araç içerisinde çıkardığı pompalı tüfekle  Tunay K (31) ve Erkan M (32) ateş etmeye başladı.  Bu sırada Tunay K. ve  Erkan M.’de üzerlerindeki silahla karşılık verdiler. Çıkan çatışma sonucunda Tunay K. ayaklarından yaralanırken, Erkan M. ise göğsüne aldığı kurşunlar neticesinde ağır yaralandı. Çatışmada bacağından yaralanan Ünal D. ise aracına binerek olay yerinden hızla uzaklaştı. Aracıyla olay yerinden kaçan şahıs sanayi karakoluna giderek teslim oldu.

 






Silahlı çatışma sonucunda Erkan M. ve Tunay K. olay yerine gelen Ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Karakola giderek teslim olan Ünal D. ise ekipler tarafından özel bir hastanenin Acil Servisine götürülerek tedavi altına alındı. Silahlı çatışma sonucunda göğsüne isabet eden kurşunlar sonucunda ağır yaralanan Erkan M. Acil Serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bacaklarından yaralanan 31 yaşındaki Tunay K. ise Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine sevk edildi. Olayın ardından cinayet zanlısı Ünal D. tedavisi sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2016 yılından bu yana İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan şahıslar son kez hâkim karşısına çıktı.

Karar duruşmasında konuşan Ünal D., “Alacak verecek yüzünden bir araya geldik, yaşanan tartışma neticesinde bana ateş ettiler. Ben de kendimi korumak için karşılık verdim” dedi.

 

Mahkeme heyeti Ünal D.’ye kasten adam öldürme ve yaralama suçlardan dolayı 33 yıl hapis ceza verirken, Tunay K.’ya ise tehdit ve hakaret suçlarından dolayı 7 yıl hapis cezası verildi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş