Okudular, yarıştılar

İnegöl’de 10.’su düzenlenen Okumak İçin Yarışalım Kitap Okuma Yarışması Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde düzenlendi. Yarışmaya 78 okuldan 237 öğrenci katıldı.

Yayınlama: 07.04.2018
758
A+
A-

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde geleneksel hale getirdiğimiz kitap okuma yarışmasının bu yıl onuncusunu düzenliyoruz. Lise kategorisinde 9-10 sınıflarda, ortaokullarda ise 5-6 sınıflardaki öğrencilerimiz katıldı. Ortaokullar kategorisinde 6 özel 45 resmi okulumuzdan toplam 156 öğrencimiz sınava girdi. Liseler kategorisinde 3 özel 24 resmi toplam 27 okulumuzdan 81 öğrencimiz sınava girdi. Ortaokul ve lise kategorilerini birlikte değerlendirdiğimizde 78 okulumuzdan 237 öğrenci sınava girmiş yarışmış oldular. İlçe elemelerine katılmadan önce kendi okullarında değerlendirildiler, yarıştılar ve kazandılar. Bugün sınava giren öğrencilerimiz zaten okullarının şampiyonları. Öncelikle bu öğrencilerimizin ailelerini, okullarını, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Türk Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda; İnegöl İlçesinde eğitim gören Ortaokul ve lise öğrencileri arasında kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisini geliştirmek, öğrencilerimizin anlama ve yorumlama kabiliyetini geliştirmek, bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme konularında öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu gençler arasında düşen kitap okuma oranını arttırarak, ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek ve kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmektir”

 

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican konuşmasına şu ifadelerle noktaladı: “Toplumumuz kanayan yarası olan okuma alışkanlığını öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Bu konu üzerinde çok ciddi çalışıyoruz, teşvik ediyoruz. Burada bu pırıl pırıl öğrencilerimizi gördükçe yarınlarımızdan umutluyum. Bizi daha güzel günler bekliyor. Ayrıca dinimizin ilk emrinin de “OKU” olduğunu da hatırlatarak artık Bilgi artık çok değerli. Hatta en değerlisi. Bunu da ancak okuyarak araştırarak öğrenerek elde edebiliriz”






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş