Okyanus Koleji Mehmet Akif Ersoy’u andı

Geçtiğimiz günlerde başkente gezi düzenleyen Okyanus Koleji lise kademesi 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı için hazırlıklara Ankara’da başlamıştı. Milli Marşımızın ruhunu Ankara gezisinde hisseden öğrenciler büyük coşkuyla program gününe hazırlandılar.

Yayınlama: 15.03.2018
797
A+
A-

12 mart 2018 pazartesi akşamı Okyanus Koleji konferans salonunda  12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı kapsamında Asım’ın Nesli İsimli Program Gerçekleştirildi. Program Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mehmet BAŞTÜRK’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “milletimiz adına Mart ayı unutulmaz destanlarla dolu önemli bir aydır. Bu ayda 18 Mart 1915 te Çanakkale’nin Destanı yazılmış yedi düvele Türk’ün yenilmezliğini göstermiştir. 12 Mart 1921 de bir milletin millet olma özelliğinden birisi olan milli marşımız yazılmış ve kabul edilmiştir. 1915 te Çanakkale zaferinde 250 bin şehit vererek yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri şehit kanlarıyla atılmış ve bu kahramanlıklarımız Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs harekatında defalarca teyit edilmiş ve 15 Temmuz da ortaya konan kalkışmanın millet olarak cevabı şehit vererek ve bir çok gazimizle en iyi şekilde verilmiştir. Bugün de kahraman Mehmetçiğimiz Afrin’de yeni bir destan yazıyor, inşallah bu destanda Türk tarihine altın harflerle yazılacaktır. Milli marşımız İstiklal Marşı bizim törenlerde, büyük bir heyecanla söylenmekte ve her söylenişte milli duygularımız en üst düzeyde duygulanmakta. İstiklal marşı ülkemizde sonsuza dek söylenecek ve Akif’in dediği gibi mevlam bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın. Mehmet Akif’i ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” diyerek başladı.

 

Program dahilinde gerçekleştirilen  “İstiklal Oratoryosu” büyük bir beğeniyle izlendi. Oratoryonun yanı sıra “İstiklal Gazisi’nin Verdiği Ders” isimli skeç seyircilerden tam not aldı. Okyanus koleji lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu mini müzik dinletisiyle program sona erdirildi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş