Otizm Farkındalık günü etkinlikle kutlandı

İnegöl Özel Üçel Rehabilitasyon Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık günü nedeniyle İnegöl AVM’de etkinlik düzenledi.

Yayınlama: 03.04.2018
804
A+
A-

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Rahatsızlığın farkındasınız, ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Sizden tek şey istiyorum, normal aileler ile bunu paylaşın çünkü bunda ki erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlarda sizin çektiğiniz üzüntüleri çekmeden, kısa yoldan çocuklarını tedavi etme yolunu tercih etsinler. Gününüz kutlu olsun” dedi.

 






UMUT DOLU NİCE YARINLARA

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren veli Zülbiye Bilican, “Ben sizim başkası değil. Sizin aranızda yerimi almak, anlaşılmak istiyorum. Bana toplumda küçük bir yer açın, beni dışlamayın. Sizden biriyim sadece dünyaya farklı pencereden bakıyorum. Siz ağacı bütün olarak görüyorsunuz, bense dallarını görüyorum. Zaten kim aynıdır ki birbiri ile. Otizmde işte böyle eksiklik değil farklılıktır. Beni bu farklılığımla kabul edin. Kabul ederseniz çözme yolunda büyük adım atmış olursunuz. Farkındalığım arttığında farklılığım engelleşecek. Sorunlarımdan korkamayın, korkarsanız daha çok büyür. Bana sevgiyle, şefkatle, beni anlayarak yaklaşın. Mesela durduk yere ağlayabilir, gülebilirim. Bana tuhaf tuhaf bakmayın. Bakarsanız bunu hissederim ve daha fazla tepki veririm. Fark edecekseniz gönülleri küstürmeden fark edin. Benim konuşamıyor olmam hislerim olmadığı anlamına gelmez. Ben de hissediyorum. Sevilip sevilmediğimi, istenilip istenilmediğimi hissediyorum. Yalın, yalansız, hilesiz, şeffaf, saf sevginin adıdır otizm. Bu yolda size bu dünyamı anlatamam ki. Belki bütün hayatlar zordur ama bazı hayatlar daha da zordur, unutmayın. İşte bizim dünyamızda böyle. Lütfen daha da zorlaştırmayın. Benim yağmurum değil güneşim olun. Benim kara bulutum değil, aydınlık gökyüzüm olun. Bir tuğlada siz kaldırın yalnızlık duvarımdan. Unutmayın ki otizmli olmak benim seçeneğim değil ve yine unutmayın ki otizm kayıp zamanı affetmez. Benim zamanımı, geleceğimi benden almayın. Farkıma varın, otizme, benim dünyama ayna olun. Şimdi hepinize sesleniyorum. Otizmliyim sizden biriyim. Benimde elimi tutar mısınız? Evet dediğiniz duyar gibiyim. Şimdi el ele umut dolu nice yarınlara” şeklinde konuştu.

 

SEVGİ HER ENGELİ AŞAR

Programda son konuşmayı gerçekleştiren Seda Onay, “ Otizmin farkında mısınız, yaşamın ilk üç yıl içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden iletişim problemler, tekrarlayıcı davranış ile kendini gösteren girişimsel bir farklılıktır. Otizmin iyi bir eğitim ile aşılabilecek bir farklılık olduğunu, en büyük engelin önyargılar olduğunu, otizmli çocuklarımı sende fark et. Hayatlarına ortak ol, eli eline, gözü gözüne değmemiş, hatta hiç bilmiyor olabilirsin. Ama fark edersen yüreğine dokunur, geleceğine umut olursun. Sadece fark etmen yetmez, onların dünyasına gir, zorlukları gör. Ötekileştirme, birleştir, engelleri yok et, uzakta kalma dâhil ol. Sevgiyle aç kollarını, sevgi dolu yüreklere sahip tüm çocuklar beraber büyüsünler. Ben herkes kadar aynı, herkes kadar farklıyım. Beni yarınlara sen ulaştı. Bütün ihtiyacım sevgi ve anlaşılmak. Unutma ki sevgi her engeli aşar” diye konuştu.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş