Panik yaşamış olabilirler

Mobilya üretiminde kullanılan hammadde tedarikçilerinin, Dolar ve Euro’nun hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından nakit para harici satış gerçekleştirmeyeceği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Yurt dışı bazlı tedarik getiren fabrikalarımız kısa süreliğine bir panik yaşamış olabilirler” dedi.

Yayınlama: 26.05.2018
791
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ”Özellikle yurt dışı bazlı tedarik getiren getiren fabrikalarımız kısa süreliğine bir panik yaşamış olabilirler. Fakat Merkez Bankası, hükümetin idareleri ile dolar kontrol altına alındı. Bizim satışlarımız Türkiye’de evrakla oluyor, nakit satışlar çok az. 8-10-12 ay vadeli satışlarımız oluyor. 1-2 kere nakit alım yapan esnaflarımız olur ama uzun vade de buna dayanmak zordur. Bu kısa bir geçiş diye düşünüyorum. Tekrar normale döneceğini tahmin ediyorum. Onlarda ürettikleri ürünü bu sefer satamazlar. Alıcı olmayınca istediğin kadar nakit sat” dedi.

 

KDV BEKLENTİSİ VAR






“Tüketicide şuanda KDV indirimini beklediği için Mobilya satışlarında bir daralma olduğunu görmekteyiz” diyerek konuşmalarını sürdüren Ayhan, “Bir beklenti var. Bir söylenti çıktı KDV indirimi ile ilgili, tüketicide bunu bekliyor. Bu KDV indirimide Ramazan ayı içerisinde olursa, Ramazan ayından sonra düğün sezonu hızlı bir şekilde başlayacak. Mobilya üreticileri rahat bir nefes alır diye düşünüyorum. Seçimlere kadar her türlü, her şeye hazırlıklı olacağı, dişimizi sıkacağız esnaf olarak.Çünkü, bu oynana oyunlara gelmememiz gerekiyor. Seçimler demokratik bir şekilde yapılacaktır. Hak eden, kim kazanırsa o hükümeti kuracaktır, cumhurbaşkanı olacaktır. Bizde kazanan gurubun,partinin,cumhurbaşkanının yönetiminde olan bireyler olacağız. Seçimlerimiz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

 

PABUÇ BIRAKMAMAK GEREKİYOR

 “Türkiye zor bir süreçten geçiyor” diyerek devam eden Ayhan, “Yaşım itibari ile 80 darbesini, devalüasyonları,koalisyonları gördüm. Bir çok etkinlik ekonomik sıkıntılar gördüm. Fakat 15 Temmuz Darbe girişimi gibi hiçbir şey görmemiştim. Bir gurubun egosuydu o. Onların kalkışmasını gördük. O günden beri Türkiye Cumhuriyeti ile uğraşıyor iç ve dış güçler. Bunlara pabuç bırakmamak gerekir diye düşünüyorum. Üreticilerimizin de sabırlı olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş